Datering
Maker Jean Henri Simon

Penning J. Arnold Zoutman

De Brusselse graficus Jean-Henri Simon is achtereenvolgens werkzaam geweest in Parijs, Brussel en als graveur van de Nederlandse koning. In dienst van de laatste heeft hij een serie penningen gemaakt (ca. 100 stuks) van illustere Nederlandse mannen, waarvan de eerste rond 1820 gedateerd zijn. Deze serie wordt wel de Serie Simon genoemd.

Vz: portret naar links van J. Arnold Zoutman. Omschrift: J. ARNOLD. ZOUTMAN - SIMON F. (vervaardiger). Kz: biografische inscriptie: OBIIT HAG ECOM. AN. MDCCXCIII.

Identificatie
Titel
Penning J. Arnold Zoutman
Objectnummer
007313
Objectcategorie
Edele metalen
Objecttype
  • penning
    Oude term voor muntstuk. Tegenwoordig de algemene benaming voor een op een muntstuk gelijkend voorwerp dat in woord en beeld herinnert aan bijvoorbeeld een bepaalde gebeurtenis (gedenkpenning), aan een speciale devotie (devotiepenning) of dient als teken van lidmaatschap (verenigingspenning).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-10434
Over
Onderwerpen
  • Numismatiek
    Numismatiek is de wetenschappelijke studie van alle tastbare vormen en geschiedenis van geld (munten en bankbiljetten) en vormverwante voorwerpen als penningen en gesneden stenen, alsmede de zaken die hierbij horen, zoals muntstempels, muntgewichten, druktechnieken en muntwetgeving.
Vervaardiging
Maker
  1. Jean Henri Simon (vervaardiger)
Datering
Materiaal
  • brons
    Een reeks bruinachtige kleuren die lijken op de kleur van het metaal brons, een legering van koper en tin. (Archeological Base Register)
Aankoop & Licentie
Verworven
aankoop 23 mei 1962
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Amsterdam
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen , Wim Zandbergen

, –

Trefwoorden