Datering
Maker Onbekend

Insigne in de vorm van een zilveren schaats.

Insigne in de vorm van een zilveren schaats. Het schaatsje hangt aan een geel-blauw lint.
De kleuren van het lint zouden er op kunnen duiden dat de schaats afkomstig is uit Leeuwarden. A.M. Sustring woonde lange tijd in Leeuwarden.

Identificatie
Titel
Insigne in de vorm van een zilveren schaats.
Objectnummer
FSM-S-358
Objecttype
 • Insignes
  Algemene term voor een onderscheidingsteken dat wordt opgespeld. Het is een materiële herinnering aan een gebeurtenis of draagteken dat rang, aanzien of verbondenheid aanduidt met een georganiseerde entiteit.Het kan tevens een afbeelding zijn van een groter object. Zo kan een profaan insigne verwijzen naar een korps van de strijdkrachten en een religieus insigne naar een vereniging, broederschap, een devotiebeeld of bedevaartsoord.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000019205
Over
Onderwerpen
 • Schaatsen
  Gebruiksvoorwerpen ieder bestaande uit een langwerpig, geslepen ijzer, bevestigd in een houten of metalen voetrust die met banden of riemen onder de voet wordt vastgemaakt of met een schoen één geheel vormt, waarmee men zich over het ijs voort kan bewegen.
 • Leeuwarden
 • Schaatsclubs
Werk
Lengte
4.5 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Zilver
  Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Ag en het atoomnummer 47. Het metaal is smeedbaar, vervormbaar en wit van kleur met een kenmerkende glans en wordt als edel beschouwd. Ook te gebruiken voor dit metaal wanneer het wordt bewerkt en gevormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, diverse voorwerpen en materialen te maken. (Archeological Base Register, RCE corporate website)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden