Datering
Maker H. Reitsma

Reversspeld. Insigne met voorstelling van een schaats.

Reversspeld. Insigne. Ronde getordeerde kabel waarbinnen een uitgezaagde schaats is gesoldeerd aan een ovale hanger.
Hendrik Stevens Reitsma. Zoon van Steven Tjittes Reitsma. Geboren te Lemmer in 1829. In 1859 winkelier te Leeuwarden. In 1862 tevens goud- en zilversmid. Ook aktief geweest in Sneek. Overleden in 1885 te Leeuwarden.

Identificatie
Titel
Reversspeld. Insigne met voorstelling van een schaats.
Objectnummer
FSM-1988-416
Objecttype
 • Reversspelden
 • Spelden
  Sieraden die voornamelijk of gedeeltelijk bestaan uit een puntige, insteekbare metaaldraad of pin. (AAT-Ned)
 • Insignes
  Algemene term voor een onderscheidingsteken dat wordt opgespeld. Het is een materiële herinnering aan een gebeurtenis of draagteken dat rang, aanzien of verbondenheid aanduidt met een georganiseerde entiteit.Het kan tevens een afbeelding zijn van een groter object. Zo kan een profaan insigne verwijzen naar een korps van de strijdkrachten en een religieus insigne naar een vereniging, broederschap, een devotiebeeld of bedevaartsoord.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000005583
Over
Onderwerpen
 • Schaatsen
  Gebruiksvoorwerpen ieder bestaande uit een langwerpig, geslepen ijzer, bevestigd in een houten of metalen voetrust die met banden of riemen onder de voet wordt vastgemaakt of met een schoen één geheel vormt, waarmee men zich over het ijs voort kan bewegen.
Werk
Breedte
cm
Hoogte
cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. H. Reitsma
Datering
Materiaal
 • Zilver
  Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Ag en het atoomnummer 47. Het metaal is smeedbaar, vervormbaar en wit van kleur met een kenmerkende glans en wordt als edel beschouwd. Ook te gebruiken voor dit metaal wanneer het wordt bewerkt en gevormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, diverse voorwerpen en materialen te maken. (Archeological Base Register, RCE corporate website)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden