Datering
Maker Maria G. Klinkenberg

Model van een beeld van een scheepsjager met een paard.

Model van een beeld van een scheepsjager met paard. Het paard is ingespannen om een schip te trekken. Het wordt geleid door een ernaast lopende scheepsjager.
Het originele beeld - waar dit beeld een replica van is - werd in 1984 geplaatst bij het Batjesverlaat te Wildervank. Ontwerp van Maria G. Klinkenberg.
literatuur: - H.G. Blauw, 'Een scheepsjager uit de veenkoloniën' in: Bokkepoot febr. 1994 (107), pp. 6-7

Identificatie
Titel
Model van een beeld van een scheepsjager met een paard.
Objectnummer
FSM-1992-104
Objecttype
 • Beelden
  Algemene term voor een driedimensionaal beeldhouwwerk, echter meestal gebruikt voor een gestalte van een godheid, heilige, mens of dier. Een beeld staat niet zelden op een sokkel of console. (Religieus Erfgoedthesaurus)Vrijstaande driedimensionale voorstelling in natuursteen, hout, ivoor, terracotta, beton, keramiek, gips, metaal of kunststof. (Haslinghuis)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000007801
Over
Onderwerpen
 • Paarden
 • Scheepsjagers
 • Trekschuiten
  Over het algemeen wordt de term trekschuit gebruikt voor scheepjes, die voornamelijk passagiers en hun bagage vervoerden. Zij deden ook aan pakket en postbezorging. (www.debinnenvaart.nl)Vaartuig dat werd gejaagd; als regel werd een jaagschuit gebruikt in de beurtvaart of voor personenvervoer.
Werk
Breedte
10.0 cm
Hoogte
14.0 cm
Lengte
24.0 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Maria G. Klinkenberg
Datering
Materiaal
 • Kunststof
  Verbinding bestaande uit grote moleculen (polymere verbinding), gemaakt van natuurlijke producten (bijv. cellulose) of zuiver chemisch. Er bestaan drie soorten kunststof: thermoplasten, thermoharders, en elastomeren. Niet te verwarren met plastic, dat hier gebruikt wordt als synoniem voor thermoplast. (Project Fotografie)Chemical compounds consisting of large molecules (polymer compound), made of natural products (such as cellulose) or purely chemical. There are three classes of plastics: thermoplasts, thermohardening plastics and elastomers. Do not confuse with 'plastic' used as a synonym for thermoplasts. (Project Fotografie)Kunststoffen zijn chemische verbindingen die door niet-natuurlijke scheikundige processen worden gemaakt. (Wikipedia)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden