Datering
Maker Westraven

Tegeltableau met voorstelling van een trekschuit.

Tegeltableau. Zes tegels, ingelijst. Meerkleurige voorstelling van trekschuit. Onderschrift: 'De trekschuit omstreeks 1850'. De tegel linksonder is gebarsten.
literatuur: - Jaarboek Fries Scheepvaart Museum 1987, p. 16

Identificatie
Titel
Tegeltableau met voorstelling van een trekschuit.
Objectnummer
FSM-1987-316
Objecttype
 • Tegeltableaus
  Een tegeltableau is een meestal figuratief beschilderde voorstelling op een in aardewerk tegels verdeeld vlak, dat na de beschildering is gebakken en geglazuurd. (Wikipedia)Tegels die gezamenlijk drager zijn van een voorstelling. (Religieus Erfgoedthesaurus)Tegeltableaus zijn rechthoekige wandtegels, doorgaand beschilderd met een voorstelling en aldus een geheel vormend. (Haslinghuis)
 • Tegels
  Gebakken plak klei, al dan niet geglazuurd. Op de tegel kan een voorstelling of een tekst ingebakken zijn. Ook een reliëf kan de tegel sieren.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000003305
Over
Onderwerpen
 • Trekschuiten
  Over het algemeen wordt de term trekschuit gebruikt voor scheepjes, die voornamelijk passagiers en hun bagage vervoerden. Zij deden ook aan pakket en postbezorging. (www.debinnenvaart.nl)Vaartuig dat werd gejaagd; als regel werd een jaagschuit gebruikt in de beurtvaart of voor personenvervoer.
Werk
Breedte
cm
Hoogte
28.0 cm
Lengte
41.0 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Westraven
Datering
Materiaal
 • Aardewerk
  Aardewerk is een breekbaar, bij lage temperatuur gebakken (600-900°C), poreus ceramiek dat allerlei kleur kan hebben, met of zonder glazuur.
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden