Datering
Maker H. Blom

Houten beeld: buste van een mannenfiguur.

Houten beeld. Buste van een mannenfiguur. onvoltooid.
H. Blom was meubelmaker. Zijn zaak, genaamd 'Eigen Haard', was gevestigd aan de Gedempte Pol 33 te Sneek. Hij stond in 1938 mede aan de wieg van het Fries Scheepvaart Museum. Onder zijn leiding maakten jeugdige werklozen toen vitrines. Uit erkentelijkheid ontving hij van het museumbestuur bij de opening van het museum op 24 juli 1939 een sigarettendoos met inscriptie (inv.nr. 1984-153).
literatuur: - Jaarboek Fries Scheepvaart Museum 1984, p. 22 - Jaarboek Fries Scheepvaart Museum 1989, p. 34

Identificatie
Titel
Houten beeld: buste van een mannenfiguur.
Objectnummer
FSM-1984-144
Objecttype
  • Beelden
    Algemene term voor een driedimensionaal beeldhouwwerk, echter meestal gebruikt voor een gestalte van een godheid, heilige, mens of dier. Een beeld staat niet zelden op een sokkel of console. (Religieus Erfgoedthesaurus)Vrijstaande driedimensionale voorstelling in natuursteen, hout, ivoor, terracotta, beton, keramiek, gips, metaal of kunststof. (Haslinghuis)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000003497
Werk
Breedte
5.0 cm
Hoogte
21.0 cm
Lengte
17.0 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. H. Blom
Datering
Materiaal
  • Hout
    Hout is een bouwmateriaal, afkomstig van boomstammen en -takken. Naast merg, spint en schors vormt het daarvan het voornaamste bestanddeel. Ten noorden van de Alpen is hout van oudsher het belangrijkste bouwmateriaal. Onderscheiden worden naaldhout van naaldbomen (dennen, grenen, vuren) en loofhout van loofbomen (eiken, beuken enz.). De stammen werden meestal in het groeigebied gekantrecht en per vlot of in een schip over water vervoerd. De houthandel en -nijverheid concentreerden zich in Nederland vooral in Dordrecht, Amsterdam, Deventer en later ook in de Zaanstreek. Voor regionaal gebruik concentreerde de houthandel zich ook in plaatsen als ’s-Hertogenbosch, Schoonhoven en Tiel. (Haslinghuis)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA