Datering
Maker Koninklijke Plateelfabriek Gouda

Wandbord ter herinnering aan een tocht van het oorlogsschip K XVII in 1934-1935.

Wandbord. Wit met blauw-wit-rode rand. Opschrift op de rand: 'Wereldreis = Hr. Ms. K. XVII / 14/11-1934 -- 11/7-1935 20.000 mijlen over zee'. In het plat een afbeelding van een oorlogsschip (vooraanzicht), het wapen van Nederland en het wapen van de Marine en 'Holland-Indië'.

Identificatie
Titel
Wandbord ter herinnering aan een tocht van het oorlogsschip K XVII in 1934-1935.
Objectnummer
FSM-1982-358
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000002894
Over
Onderwerpen
 • Oorlogsschepen
  Een oorlogsschip, ook oorlogsbodem, wordt gebruikt voor de oorlogsvoering te water. (Wikipedia)A ship that is built and primarily intended for war.
 • Heraldiek
  Kennisgebied waarin men zich bezighoudt met familiewapens, inclusief hun afbeelding en gebruik, het vaststellen van wie het recht heeft deze te dragen, de genealogie van families met een eigen wapen en het behoud en de interpretatie van heraldische documenten. (AAT)
 • Marine
  Refers generally to the body of warships under the control of a ruler, state, or nation. Modern usage aggregates a regularly organized seagoing force including ships, personnel, and equipment. Modern navies may comprise a variety of attack, supply, and repair vessels, naval bases and ports, and large administrative and maintenance organizations. (AAT)Verwijst in het algemeen naar het geheel van oorlogsschepen onder controle van een heerser, staat, of natie. In het moderne gebruik gaat het om een regelmatig georganiseerde zeemacht met schepen, personeel en uitrusting. Moderne marines kunnen bestaan uit een verscheidenheid aan aanvals-, bevoorradings- en reparatieschepen, marinebases en havens, en grote administratieve en onderhoudsorganisaties. (AAT)
 • Indonesië
 • Oost-Indië
Werk
Breedte
cm
Hoogte
cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Koninklijke Plateelfabriek Gouda
Datering
Materiaal
 • Aardewerk
  Aardewerk is een breekbaar, bij lage temperatuur gebakken (600-900°C), poreus ceramiek dat allerlei kleur kan hebben, met of zonder glazuur.
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden