Datering
Maker Koninklijke Aardewerkfabriek Tichelaar

Wandbord met het wapen van Stavoren en het opschrift: 'Staveren'

Wandbord, meerkleurig beschilderd onder glazuur met het wapen van Stavoren en het opschrift: 'Staveren'. Rondom bloemmotieven.
Het wandbord is geschonken door de erven van Bernhard van Haersma Buma, (Stavoren 1932 - Leeuwarden 2020) zoon van Sybrand Marinus van Haersma Buma (Den Haag, 1903 - Neuengamme, 1942), burgemeester van Stavoren van 1930 tot 1938.

Identificatie
Titel
Wandbord met het wapen van Stavoren en het opschrift: 'Staveren'
Objectnummer
FSM-2020-037
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000025744
Over
Onderwerpen
 • Heraldiek
  Kennisgebied waarin men zich bezighoudt met familiewapens, inclusief hun afbeelding en gebruik, het vaststellen van wie het recht heeft deze te dragen, de genealogie van families met een eigen wapen en het behoud en de interpretatie van heraldische documenten. (AAT)
 • Burgemeesters
  Balk in kap van de bovenkruier onder de windpeluw en over de overring. (Sipman Molentekeningen)Brengt d.m.v. vaste houtverbindingen verband tussen de voeghouten. Het achtereind van de steunder (tempelbalk, stormbalk of burgemeester) is onder of in de steunferbalk bevestigd. In molens waarin de lange spruit voor het bovenwiel ligt, is die tevens de steunderbalk. Komt niet voor op de binnenkruiers, daar bevinden zich de hangeniersbalken - zie aldaar.
 • Stavoren
Werk
Hoogte
3.2 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Koninklijke Aardewerkfabriek Tichelaar
Datering
Materiaal
 • Aardewerk
  Aardewerk is een breekbaar, bij lage temperatuur gebakken (600-900°C), poreus ceramiek dat allerlei kleur kan hebben, met of zonder glazuur.
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden