Datering

De Timmering der Arke onder 't bestuur van de goddelyke Bouwmeester Noach in syn aanleg en werkdadige voortgang vertoond.

Voorstelling van de bouw van de Ark van Noach.

Uitgebreide beschrijving

Voorstelling van de bouw van een schip van enorme afmetingen uit hout. In de linker onderhoek de bouwmeester en twee andere mannen gebogen over tekeningen met meetinstrumenten. Rechts een hijsinstallatie. Op de achtergrond een heuvelachtig landschap. In de voorstelling zijn een groot aantal cijfers toegevoegd.; Titel: m.o. in de marge.; Opschriften/merken: versozijde: r.o. in blauw potlood: Dames Kok Sn v. L park 14. Toestand: incompleet; de bovenrand ontbreekt, de rafelige rand is aangevuld met Japans papier. Sterk verbruind; vlekken van plakbanden op de achterzijde.

Identificatie
Titel
De Timmering der Arke onder 't bestuur van de goddelyke Bouwmeester Noach in syn aanleg en werkdadige voortgang vertoond.
Objectnummer
002214
Objectcategorie
Grafiek
Objecttype
 • gravure
  Afdruk (diepdruk) van een metalen plaat waarin met een burijn een voorstelling is gestoken. Onder druk verschijnt de ingepoetste inkt in de verdiepte lijnen als een voorstelling op het papier. Een gravure kan zijn ingekleurd nadat deze is gedrukt.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-9098
Over
Trefwoorden
 • scheepsbouw
  De vaardigheid of het bedrijf van het bouwen van schepen. (AAT-Ned)
Werk
Breedte
40.2 cm
Hoogte
22.2 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
 • inkt
  Inkt is een gekleurde vloeistof bestaande uit een pigment of kleurstof verdeeld in een geschikte drager om ermee te kunnen schrijven of drukken. (Conservation Dictionary)
Techniek
 • kopergravure (prent)
  Gravures waarbij de afbeelding is gesneden in een koperen plaat. (AAT-Ned)
Verwerving en licentie
Verworven
schenking 12 juli 1950
Copyright
BY-SA
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden