Datering
Vervaardiger Jacob Kuyper

Ampliatie op de keure Van niet te Timmeren zonder Rooyinge, Zynde een Ordonnantie wegens het doen der Rooyinge omtrent Gebouwen, setten der Schuttingen, en andere Vertimmeringen, Scheydingen en Waterlosingen, binnen de Stad ENCHUYSEN.

Bekendmaking van het verbod een gebouw, groot of klein, neer te zetten zonder 'Royinge door Roymeesters'. In 25 artikelen worden de regelementen bekend gemaakt die vastgelegd zijn door schout, burgemeesters en schepenen van Enkhuizen, op 15 maart 1751.

Uitgebreide beschrijving

Pamflet. Bekendmaking van het verbod een gebouw, groot of klein, neer te zetten zonder 'Royinge door Roymeesters'. In 25 artikelen worden de regelementen bekend gemaakt die vastgelegd zijn door schout, burgemeesters en schepenen van Enkhuizen, op 15 maart 1751. Rechtsonder staat als ondertekenaar de 'present pensionaris' H. van Straalen.; Titel: m.b. als aanhef van de tekst.; Imp.: in de marge: m.o.: t' Enchuysen Gedrukt by Jacob Kuyper. Vochtvlek linksboven.

Identificatie
Titel
Ampliatie op de keure Van niet te Timmeren zonder Rooyinge, Zynde een Ordonnantie wegens het doen der Rooyinge omtrent Gebouwen, setten der Schuttingen, en andere Vertimmeringen, Scheydingen en Waterlosingen, binnen de Stad ENCHUYSEN.
Objectnummer
B001298
Objectcategorie
Grafiek
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-16519
Over
Trefwoorden
 • bouwwerk
  Algemene benaming voor alle soorten gebouwde objecten. Men onderscheidt burgerlijke, kerkelijke, militaire en waterbouwkundige werken. Niet synoniem met gebouw. (Haslinghuis)
 • pamflet
  Wordt gebruikt voor volledige, niet-periodieke gedrukte geschriften met meestal minder dan 80 pagina's en vaak met een papieren kaft. Soms zijn het korte verhandelingen over actuele thema's of onderwerpen. Voor kleinere gedrukte geschriften bestaand uit één gevouwen en niet ingenaaide of gebonden blad wordt 'vouwbladen' gebruikt. (AAT-Ned)
 • regelgeving
  Regelgeving bevat directieve kaders, voor het correct implementeren of toepassen van wetgeving. In regelgeving stelt een regelgever uitvoeringskaders aan anderen. Regelgeving is bedoeld om: de strekking van wetgeving nader toe te spitsen op een specifieke bedrijfstak of samenlevingsaspect de wijze waarop wetgeving geïmplementeerd wordt -tijdelijk- bij te sturen.
Werk
Breedte
55.5 cm
Hoogte
43.7 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Jacob Kuyper (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
 • inkt
  Inkt is een gekleurde vloeistof bestaande uit een pigment of kleurstof verdeeld in een geschikte drager om ermee te kunnen schrijven of drukken. (Conservation Dictionary)
Verwerving en licentie
Verworven
bruikleen
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Enkhuizen
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch
fotograaf

Jacob Kuyper

Krommenie (Zaanstad), 15 maart 1851 – Zaandam (Zaanstad), 7 november 1919
Lees meer
RKD

Trefwoorden