Datering
Vervaardiger H. Brandt

Biblia. Dat is de gantsche H. Schrifture

Biblia. Dat is de gantsche H. Schrifture

Uitgebreide beschrijving

Biblia. Dat is de gantsche H. Schrifture, vervattende alle de Canonyke Boecken des Ouden en des Nieuwen Testaments, door last der hoog. mog. heeren Staten Generaal van de Vereenigde Nederlanden en volgens het besluyt van de Synode Nationaal gehouden tot Dordrecht in de jaren 1618 en 1619. Uyt de oorspronckelyke talen in onze Nederlandsche tale getrouwlyk overgeset. Met consent van de Ed. Gr. Achtb. Heeren Burgemeesteren, in Amsterdam. - Te Amsterdam : by H. Brandt, D. Onder de Linden, P. Schouten, J. de Groot, en A. Losel, de Wed. O. van Grafhorst, 1777. - [20] p., 328, 124, 148, 81 fol., 44 p. in-4 Gegrav. titel. Bijbel met Satenvertaling. Bladen tweezijdig bedrukt, zonder illustraties. Leren omslag met koperbeslag met en goudkleurige opdruk met wapen van Medemblik en tekst ("Medenblik"). Papier is op meerder plekken gerestaureerd.

Identificatie
Titel
Biblia. Dat is de gantsche H. Schrifture
Objectnummer
006151
Objectcategorie
Grafiek
Objecttype
 • Bijbel
  De Heilige Schrift. De bijbel omvat twee hoofddelen: 1. Het Oude Testament. Dit is de heilige schrift van het joodse volk. De rooms-en oud-katholieke kerk, de orthodoxe kerken en de lutherse kerken kennen in hun oude testament bepaalde boeken en delen van boeken die door andere kerken als apocrief worden beschouwd en daarom in die kerken als deuterocanoniek worden aangemerkt. 2. Het Nieuwe Testament. Dit zijn de in het Grieks geschreven evangeliën over het openbare leven van Jezus en de geschriften van Jezus’ leerlingen uit de allervroegste periode van het christendom. (Religieus Erfgoedthesaurus)
 • boek
  Verzamelingen van houten of ivoren tabletten, of vellen papier, perkament of soortgelijk materiaal, die blanco, beschreven of bedrukt zijn, en die aan elkaar zijn geregen of gebonden. Gewoonlijk vele gevouwen en gebonden bladen met ononderbroken drukwerk of tekst; wanneer het gedrukt materiaal betreft gaat het vooral om een gebonden band of een band van redelijke formaat. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-12243
Werk
Breedte
24 cm
Hoogte
28 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. H. Brandt (uitgever)
Datering
Materiaal
 • koper
  Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Cu en het atoomnummer 29; het is roodachtig van kleur en is zeer smeedbaar en kneedbaar. Ook te gebruiken voor het metaal wanneer het woirdt bewerkt en gevormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, verschillende voorwerpen en materialen te maken. (Toegepaste Kunst Project, RKD)
 • leer (dierlijk materiaal)
  Leer is een dierenhuid die gelooid is met stoffen die ervoor zorgen dat de collageenstructuur zich onderling verbindt en stabiliseert. Looistoffen kunnen plantaardig van oorsprong zijn (bijvoorbeeld eikenrun) van minerale oorsprong (bijvoorbeeld chroomzouten) of vetten of oliën die in de huid gewerkt worden. Het looien verandert het leer onomkeerbaar.
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop 4 juli 1957
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Medemblik
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen