Datering

Bijbel van Maritje Boneveld-Teerhuis, Marken Het Nieuwe Testament, of alle boeken des nieuwen verbonds van onzen Heere Jezus Christus

Bijbel van Maritje Boneveld-Teerhuis, Marken. Het Nieuwe Testament, of alle boeken des nieuwen verbonds van onzen Heere Jezus Christus, door last van de hoog mog. heeren Staten Generaal der Vereenigde Nederlanden en volgens het besluit van de Synode Nationaal, gehouden te Dordrecht in de jaren MDCXVIII en MDCXIX, uit de oorspronkelijke (Grieksche) talen in onze Nederlandsche getrouwelijk overgezet.

Uitgebreide beschrijving

Bijbel van Maritje Boneveld-Teerhuis, Marken. Het Nieuwe Testament, of alle boeken des nieuwen verbonds van onzen Heere Jezus Christus, door last van de hoog mog. heeren Staten Generaal der Vereenigde Nederlanden en volgens het besluit van de Synode Nationaal, gehouden te Dordrecht in de jaren MDCXVIII en MDCXIX, uit de oorspronkelijke (Grieksche) talen in onze Nederlandsche getrouwelijk overgezet. - Leeuwarden : Jongbloed, [ca. 1930]. - 592 p. ; 15 cm Exempl. zonder illustraties. Zwarte omslag, gouden letters N. Testament, ingeprinte decoratie in de hoeken, voor en achter.

Identificatie
Titel
Bijbel van Maritje Boneveld-Teerhuis, Marken Het Nieuwe Testament, of alle boeken des nieuwen verbonds van onzen Heere Jezus Christus
Objectnummer
022117
Objectcategorie
Grafiek
Objecttype
  • boek
    Verzamelingen van houten of ivoren tabletten, of vellen papier, perkament of soortgelijk materiaal, die blanco, beschreven of bedrukt zijn, en die aan elkaar zijn geregen of gebonden. Gewoonlijk vele gevouwen en gebonden bladen met ononderbroken drukwerk of tekst; wanneer het gedrukt materiaal betreft gaat het vooral om een gebonden band of een band van redelijke formaat. (AAT-Ned)
  • Bijbel
    De Heilige Schrift. De bijbel omvat twee hoofddelen: 1. Het Oude Testament. Dit is de heilige schrift van het joodse volk. De rooms-en oud-katholieke kerk, de orthodoxe kerken en de lutherse kerken kennen in hun oude testament bepaalde boeken en delen van boeken die door andere kerken als apocrief worden beschouwd en daarom in die kerken als deuterocanoniek worden aangemerkt. 2. Het Nieuwe Testament. Dit zijn de in het Grieks geschreven evangeliën over het openbare leven van Jezus en de geschriften van Jezus’ leerlingen uit de allervroegste periode van het christendom. (Religieus Erfgoedthesaurus)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-16699
Werk
Breedte
9.3 cm
Hoogte
15.0 cm
Diepte
2.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Datering
Materiaal
  • papier
    Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
Verwerving en licentie
Verworven
schenking 1 mei 1995
Copyright
BY-SA
Locaties
  • Marken
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen