Datering

Biblia, dat is de gantsche Heylige Schrifture

Biblia, dat is de gantsche Heylige Schrifture, vervattende alle de canonycke boecken des Ouden ende des Nieuwen Testaments.

Uitgebreide beschrijving

Biblia, dat is de gantsche Heylige Schrifture, vervattende alle de canonycke boecken des Ouden ende des Nieuwen Testaments. Door last van de hoogh mogende heeren Staten Generael der Vereenigde Nederlanden, ende volgens 't besluit van de Synode Nationael, gehouden tot Dordrecht in de jaren 1618 ende 1619. / uit de oorspronckelicke Griecksche tale in onse Nederlantsche getrouwelick overgesett, ende door gemeyne ordre der Nederlantsche kercken van druckfauten verbetert. Amsterdam : Brandt ; Haarlem : Enschedé, 1878. - 420, 132, 136, 34 fol. ; 16 cm 'Bij de Nederlandsche Bijbel-Compagnie'.Met 2 zilveren sluitingen. Goud op snee met blinddruk. Zonder gravures.

Identificatie
Titel
Biblia, dat is de gantsche Heylige Schrifture
Objectnummer
001852
Objectcategorie
Grafiek
Objecttype
 • boek
  Verzamelingen van houten of ivoren tabletten, of vellen papier, perkament of soortgelijk materiaal, die blanco, beschreven of bedrukt zijn, en die aan elkaar zijn geregen of gebonden. Gewoonlijk vele gevouwen en gebonden bladen met ononderbroken drukwerk of tekst; wanneer het gedrukt materiaal betreft gaat het vooral om een gebonden band of een band van redelijke formaat. (AAT-Ned)
 • Bijbel
  De Heilige Schrift. De bijbel omvat twee hoofddelen: 1. Het Oude Testament. Dit is de heilige schrift van het joodse volk. De rooms-en oud-katholieke kerk, de orthodoxe kerken en de lutherse kerken kennen in hun oude testament bepaalde boeken en delen van boeken die door andere kerken als apocrief worden beschouwd en daarom in die kerken als deuterocanoniek worden aangemerkt. 2. Het Nieuwe Testament. Dit zijn de in het Grieks geschreven evangeliën over het openbare leven van Jezus en de geschriften van Jezus’ leerlingen uit de allervroegste periode van het christendom. (Religieus Erfgoedthesaurus)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-8332
Werk
Breedte
10 cm
Hoogte
16 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
 • zilver
  Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Ag en het atoomnummer 47. Het metaal is smeedbaar, vervormbaar en wit van kleur met een kenmerkende glans en wordt als edel beschouwd. Ook te gebruiken voor dit metaal wanneer het wordt bewerkt en gevormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, diverse voorwerpen en materialen te maken. (Archeological Base Register, RCE corporate website)
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop 29 april 1950
Copyright
BY-SA
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen , Wim Zandbergen