Datering

WH-1 Schuitenhelling Op 't Land Medemblik

Schuitenhelling en overhaal. Familie in veldschuit.

Identificatie
Titel
WH-1 Schuitenhelling Op 't Land Medemblik
Objectnummer
F069187
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • dia
  Een dia (of diapositief) is een (met een zogenaamd omkeerprocedé) positief ontwikkelde kleuren- of zwart-witfoto op transparant materiaal. Kleurenfoto's voor publicatiedoeleinden worden meestal als dia gemaakt. In toenemende mate worden hiervoor echter digitale camera's ingezet. (Wikipedia)Afkorting voor diapositief. (Project Fotografie)Positieve transparanten, geschikt voor projectie, al dan niet ingeraamd. Bij inraming twee formaten toegepast: 35mm-film en 6 x 6 cm. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-108061
Over
Onderwerpen
 • Veldschuit
  Westfriese schuit speciaal geschikt voor de akkerbouw; het werd in de 19e eeuw al veel gebruikt, meestal voor vervoer van de oogst naar veilingen; ze hadden verschillende lengtes (15 tot 17 voet) en werden begin 20e eeuw nog groter tot wel 22 voet, maar het uiterlijk bleef hetzelfde; om genoeg draagvermogen te verkrijgen waren de boorden voor en achter vrij ver doorgebogen wat hen, met de boezels erop, hun specifieke uiterlijk gaf.
 • Overhaal
  Inrichting om niet al te grote schepen over een dijk te trekken met behulp van een kaapstander of een windas. (Thesaurus landschap)Een dubbel hellend vlak (onderheide planken vloer) op een dam of kade tussen twee wateren waarover kleine vaartuigen gehaald kunnen worden met behulp van een windas en losse of vaste rollen die men onder het vaartuig legt; tegenwoordig meestal met een lift. (MARDOC)
 • Scheepshelling
Vervaardiging
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
opdracht
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Medemblik