Datering
Maker onbekend

Gezicht op Hasselt.

Stadsgezicht met houtopslag in het midden. Rechts een overhaal en drogend wasgoed.

Identificatie
Titel
Gezicht op Hasselt.
Objectnummer
F054108
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • prentbriefkaart
    Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-61611
Over
Onderwerpen
  • Stads- en dorpsgezicht
    In de Erfgoedwet staan stads- en dorpsgezichten omschreven als: 'Groepen van onroerende zaken die van algemeen belang zijn wegens hun schoonheid, hun onderlinge ruimtelijke of structurele samenhang dan wel hun wetenschappelijke of cultuurhistorische waarde en in welke groepen zich één of meer monumenten bevinden'.Een beschermd stads- of dorpsgezicht is een gebied binnen een stad of dorp met een bijzonder cultuurhistorisch karakter. Door deze bescherming blijft het cultuurhistorische karakter behouden. In Nederland zijn er ruim 450 van deze beschermde gebieden.Groepen van onroerende zaken, van algemeen belang vanwege hun schoonheid, onderlinge ruimtelijke of structurele samenhang, wetenschappelijke of cultuurhistorische waarde en in welke groepen zich een of meer monumenten bevinden
  • Houthandel
    Lots or buildings used for storage, cutting, and sale of lumber and wood-related products, particularly lumber used in construction and home improvement. (AAT)Percelen of gebouwen die worden gebruikt voor de opslag, het zagen en de verkoop van timmerhout en houtproducten, met name timmerhout dat wordt gebruikt in de bouw en voor woningverbetering. (AAT)
  • Overhaal
    Inrichting om niet al te grote schepen over een dijk te trekken met behulp van een kaapstander of een windas. (Thesaurus landschap)Een dubbel hellend vlak (onderheide planken vloer) op een dam of kade tussen twee wateren waarover kleine vaartuigen gehaald kunnen worden met behulp van een windas en losse of vaste rollen die men onder het vaartuig legt; tegenwoordig meestal met een lift. (MARDOC)
  • Wasdag
    Vaste dag in de week waarop men de was pleegt te doen.
Vervaardiging
Maker
  1. onbekend ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
aankoop 28 januari 2000
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Hasselt
  • Utrecht

Trefwoorden