Datering

Molen en overhaal in Westerblokker

Mensen op het ijs voor de korenmolen bij de Bangert te Westerblokker. Links de overhaal het "Bangerterrad".

Identificatie
Titel
Molen en overhaal in Westerblokker
Objectnummer
F055995
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-65369
Over
Trefwoorden
 • molen
  Een molen is een werktuig met uiteenlopende functies. Hij kan dienen tot het vervaardigen van meel, olie, verf enzovoorts, het zagen van hout tot het oppompen van water. Een molen kan worden aangedreven door de wind, water, elektriciteit, de spierkracht van mensen (handmolen, tredmolen) of dieren (rosmolen). (Wikipedia)
 • overhaal
  Inrichting om niet al te grote schepen over een dijk te trekken met behulp van een kaapstander of een windas. (Thesaurus landschap)Een dubbel hellend vlak (onderheide planken vloer) op een dam of kade tussen twee wateren waarover kleine vaartuigen gehaald kunnen worden met behulp van een windas en losse of vaste rollen die men onder het vaartuig legt; tegenwoordig meestal met een lift. (MARDOC)
 • landschap (voorstelling)
  Schilderij dat een landschap tot onderwerp heeft. In een landschap dat het hele beeld lijkt te beheersen, kan in de verte een minutieuze religieuze scène zijn geschilderd. Een bekend voorbeeld hiervan is De Vlucht naar Egypte. De titel van het doek heeft dan betrekking op dit onderwerp.
 • ijsvermaak
  Het vermaak op het ijs: ijszeilen, schaatsen, tochten per ijsslee etc.
Vervaardiging
Datering
Verwerving en licentie
Verworven
vondst
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Blokker

Trefwoorden