Datering

Prijspenning Tjet Rixt

Prijspenning gewonnen door boeier Tjet Rixt in 1935 bij een gondelvaart in Leeuwarden.

Vz: afbeelding van het zegel van Leeuwarden (stadsmuur met torens en 2 poorten met een kerk erachter, een schaap met een staf erop en een hond ervoor). Omschrift: SIGILVM * BVRGVM LECOVARDIAE. Kz: gekroond wapen met auwertakken en op lint tekst: 1435 LEEUWARDEN 1935. Daaronder in cartouche: GONDELVAART 6-9-'35 "TJET RIXT". Met ophangoog.

Identificatie
Titel
Prijspenning Tjet Rixt
Objectnummer
014255
Objectcategorie
Edele metalen
Objecttype
  • prijspenning
    Algemene benaming voor de geslagen, gegraveerde of gegoten en aan beide zijden versierde metalen draagpenning, verstrekt alsonderscheiding, erepenning, prijs, beloning of aandenken. Hangt niet zelden aan een lintje. Bij de medaille kan een geschreven of gedrukte aankondiging behoren.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-10122
Over
Onderwerpen
  • Numismatiek
    Numismatiek is de wetenschappelijke studie van alle tastbare vormen en geschiedenis van geld (munten en bankbiljetten) en vormverwante voorwerpen als penningen en gesneden stenen, alsmede de zaken die hierbij horen, zoals muntstempels, muntgewichten, druktechnieken en muntwetgeving.
  • Zeilwedstrijd
    Wedstrijd tussen zeilvaartuigen langs een bepaalde baan, of van haven naar haven.
Vervaardiging
Datering
Materiaal
  • brons
    Een reeks bruinachtige kleuren die lijken op de kleur van het metaal brons, een legering van koper en tin. (Archeological Base Register)
Aankoop & Licentie
Verworven
onbekend
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Leeuwarden
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen , Wim Zandbergen

Trefwoorden