Datering
Maker Louis Alexandre Bottée

Prijspenning W.B. Tholen

Prijspenning van de Internationale tentoonstelling te Parijs in 1889 toegekend aan W.B. Tholen.

Gedetailleerde beschrijving

Vz: Minerva zittende op een basis, kroont een jonge werkman, die haar de tentoonstellingsgebouwen toont. Boven deze gebouwen in stralen 1889. De zinnebeelden van Kunst (palet en kwasten), Wetenschap (boek en bekers), en Nijverheid (aambeeld en hamer) zijn om de figuren heen gegroepeerd. Omschrift: EXPOSITION UNIVERSELLE Lovis Bottée (vervaardiger). Kz: Herme met het hoofd van de Republiek naast een boom met stralende ster erboven. Een gevleugelde genius, die de herme met de arm omvat, blaast op een bazuin. Tekst: REPUBLIQUE FRANÇAISE en in kader THOLEN en Lovis Bottée.

Identificatie
Titel
Prijspenning W.B. Tholen
Objectnummer
008576
Objectcategorie
Edele metalen
Objecttype
  • prijspenning
    Algemene benaming voor de geslagen, gegraveerde of gegoten en aan beide zijden versierde metalen draagpenning, verstrekt alsonderscheiding, erepenning, prijs, beloning of aandenken. Hangt niet zelden aan een lintje. Bij de medaille kan een geschreven of gedrukte aankondiging behoren.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-13448
Over
Onderwerpen
  • Schilderkunst
    Onderdeel van de beeldende kunst waarvan de producten schilderijen en muurschilderingen zijn; de toepassing van deze kunst.
Vervaardiging
Maker
  1. Louis Alexandre Bottée (vervaardiger)
Datering
Materiaal
  • brons
    Een reeks bruinachtige kleuren die lijken op de kleur van het metaal brons, een legering van koper en tin. (Archeological Base Register)
Aankoop & Licentie
Verworven
aankoop 2 november 1967
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Parijs
  • Amsterdam
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen , Wim Zandbergen

, –

Trefwoorden