Datering
Maker Onbekend

Insigne met als opschrift '11 ST'.

Insigne. Verguld metaal. Opengewerkt. Voorstelling van een lauwerkrans met beneden een strik. In het midden: '11 ST'. Aan de achterkant een speld.
Het insigne heeft behoord aan Andries Dam, geboren te Huizum 3 aug. 1903 en overleden te Leeuwarden op 24 april 1995. Waarschijnlijk is het insigne niet van de schaats-elfstedentocht. De insignes van de Vereeniging De Friesche Elf Steden zijn namelijk in eenzelfde stijl en vorm gemaakt (onder andere het Malthezer kruis) en daarvan wijkt dit insigne af. Het is mogelijk dat het een insigne is van de fiets-elfstedentocht of van de wandel-elfstedentocht.

Identificatie
Titel
Insigne met als opschrift '11 ST'.
Objectnummer
FSM-1995-507
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000008738
Over
Onderwerpen
  • Elfstedentochten
Werk
Breedte
2.5 cm
Hoogte
2.7 cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. Onbekend
Datering
Materiaal
  • Metaal
    Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA