Datering
Maker Onbekend

Dasspeld met het insigne van het Perth Regiment.

Draagteken. Geperst metaal. Koperkleurig. Voorstelling van een espenblad (maple leaf). Daarin een wapen, bekroond met een bever. Rond het wapen een omschrift 'THE PERTH REGIMENT'. Boven het omschrift een kroon en onder het omschrift een banderol met het devies 'AUDAX ET CAUTUS'. Bevestiging: speld.
De dasspeld is afkomstig van het Perth Regiment, onderdeel van het Canadese leger dat Friesland in 1945 bevrijdde. Sneek heeft nauwe contacten met het Perth Regiment, omdat het regiment na de bevrijding van Friesland enkele maanden in Sneek is gebleven om er verlof te houden.

Identificatie
Titel
Dasspeld met het insigne van het Perth Regiment.
Objectnummer
FSM-1997-325
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000015667
Over
Onderwerpen
  • Tweede Wereldoorlog
    Periode tussen 1940 en 1945 waarin Nederland bezet is door het Duitse leger, er in Nederland gevochten wordt en verzetsacties worden gepleegd.
  • Sneek
  • Perth
Werk
Breedte
4.1 cm
Hoogte
4.3 cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. Onbekend
Datering
Materiaal
  • Metaal
    Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden