Datering
Maker Koninklijke Begeer

Bronzen medaille van de Koninklijke IJsclub Leeuwarden.

Bronzen medaille. VZ: afbeelding van een Friese schaats en het stadswapen van Leeuwarden, omschrift: 'Kon. Vereen. De IJsclub Leeuwarden'. Kz: lauwerkrans, blanco. Bij de medaille hoort een doosje van de Koninklijke Begeer, Voorschoten.
Het doosje wordt bewaard in een envelop in werkkamer 4.

Identificatie
Titel
Bronzen medaille van de Koninklijke IJsclub Leeuwarden.
Objectnummer
FSM-1990-084
Objecttype
 • Medailles
  Algemene benaming voor de geslagen, gegraveerde of gegoten en aan beide zijden versierde metalen draagpenning, verstrekt alsonderscheiding, erepenning, prijs, beloning of aandenken. Hangt niet zelden aan een lintje. Bij de medaille kan een geschreven of gedrukte aankondiging behoren.
 • Schaatsprijzen
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000006932
Over
Onderwerpen
 • Leeuwarden
Werk
Breedte
cm
Hoogte
cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Koninklijke Begeer
Datering
Materiaal
 • Brons
  Een reeks bruinachtige kleuren die lijken op de kleur van het metaal brons, een legering van koper en tin. (Archeological Base Register)
 • Metaal
  Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden