Datering
Maker Onbekend

Zwarte katoenen rok.

Rok van zwarte, gespikkelde katoen. De voorzijde is glad met platte plooien. De achterzijde is gerimpeld. Aan de rechterzijde een split met haak-en-oog sluiting. In de taille afgewerkt met zwarte band waarop twee lussen. Aan de rugzijde twee haken, waarschijnlijk om de rok aan het jak te bevestigen. De rok is niet gevoerd en heeft een handgenaaide zoom.
De rok hoort bij het jak met inv.nr. 1987-359.

Identificatie
Titel
Zwarte katoenen rok.
Objectnummer
FSM-1987-358
Objecttype
 • Rokken
  BIs een buis- of kegelvormig kledingstuk dat om de taille wordt gedragen en de benen minstens gedeeltelijk bedekt. In tegenstelling tot een broek, heeft een rok geen pijpen. (ABR)
 • Kleding
  Bedekking van de romp, ledematen, handen, voeten en hoofd voor de warmte, mode, of om bedekken naaktheid. Het sluit over het algemeen andere voorwerpen die onder 'kostuum'vallen zoals sieraden, kronen en andere accessoires die puur decoratief of symbolisch zijn en geen praktische functie hebben, uit. (AAT-Ned)Kleding is textiel en aanverwante zaken gemaakt om het menselijk lichaam te bedekken. Meestal worden gewone kledingstukken bedoeld. (Conservation Dictionary)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000005191
Werk
Breedte
cm
Hoogte
90.0 cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Katoen
  Textiel gemaakt van katoenvezels. (Toegepaste Kunst Project, RKD)
 • Textiel
  Textiel is letterlijk 'al wat geweven is'. Het woord is afgeleid van het Latijnse woord 'texere' dat weven betekent. (Wikipedia)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden