Datering
Maker vh. Ruttenberg & van Zanten

Trommel met afbeeldingen van gebouwen en straten in Sneek.

Blikken trommel met deksel. Rechthoekig met afgeschuinde hoeken. Bedrukt met afbeeldingen van gebouwen en straten in Sneek: Singel vanaf het Hoogend, pand Singel 80 (fa. L. Cock), Waterpoort met ervoor een stoomboot, Stationsstraat. Op de achterzijde: 'Firma L. Cock, Theehandel Sneek'.

Identificatie
Titel
Trommel met afbeeldingen van gebouwen en straten in Sneek.
Objectnummer
FSM-1983-257
Objecttype
 • Trommels
  Tamboeren zijn ringvormige of polygonale onderbouwen waarop koepels rusten. (Haslinghuis)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000003403
Over
Onderwerpen
 • Waterpoort
  Een waterpoort is een uit één of meer bogen bestaande poort over een rivier, kanaal of haven, aan weerszijden voorzien van torens, dienende om door een valhek of andere middelen de doorvaart te verhinderen.
 • Theehandels
 • Sneek
 • Poorten
  Poorten zijn de delen van een omheining die toegang geven tot een terrein zoals een klooster, kasteel, hofje, tuin of begraafplaats. De poort is meestal uitgevoerd in steen (gemetseld of natuursteen). De poort vormt een van de grond opgaande opening in een muur(deel) en is boogvormig of horizontaal afgedekt. De poort kan een deur of hek bevatten. (Haslinghuis)
Werk
Breedte
cm
Hoogte
cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. vh. Ruttenberg & van Zanten
Datering
Materiaal
 • Blik
 • Metaal
  Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden