Datering
Maker Electro Blikfabriek

Blikken bus voor het verpakken van drabbelkoeken van Haga te Sneek.

Blikken bus voor het verpakken van drabbelkoeken van Haga in Sneek. Oranje, geel en zwart gekleurd, met afbeelding van de Waterpoort. Tekst: 'Alom bekroond / hofleveracier / wettig gedeponeerd handelsmerk 'De Sneeker Waterpoort' / Galigastraat 18 Sneek / telefoon k5100-2415 / op een koele plaats bewaren'.

Identificatie
Titel
Blikken bus voor het verpakken van drabbelkoeken van Haga te Sneek.
Objectnummer
FSM-1987-183
Objecttype
 • Koektrommels
  Afgedekte houders in verschillende vormen, voornamelijk bestemd voor het bewaren van koekjes. (AAT-Ned)
 • Trommels
  Tamboeren zijn ringvormige of polygonale onderbouwen waarop koepels rusten. (Haslinghuis)
 • Bussen
  doos van blik, ijzer, koper enz., meest cilindervormig en meer hoog dan breed, geschikt om iets, bv. kruidenierswaren (zoals koffie, thee, suiker, cacao), kolen, melk, verf, in te bewaren of te vervoeren, m.n. doos van blik om verduurzaamde spijzen of dranken in te bewaren. (Van Dale)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000005048
Over
Onderwerpen
 • Waterpoort
  Een waterpoort is een uit één of meer bogen bestaande poort over een rivier, kanaal of haven, aan weerszijden voorzien van torens, dienende om door een valhek of andere middelen de doorvaart te verhinderen.
 • Poorten
  Poorten zijn de delen van een omheining die toegang geven tot een terrein zoals een klooster, kasteel, hofje, tuin of begraafplaats. De poort is meestal uitgevoerd in steen (gemetseld of natuursteen). De poort vormt een van de grond opgaande opening in een muur(deel) en is boogvormig of horizontaal afgedekt. De poort kan een deur of hek bevatten. (Haslinghuis)
 • Drabbelkoeken
 • Sneek
Werk
Breedte
cm
Hoogte
17.5 cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Electro Blikfabriek
Datering
Materiaal
 • Blik
 • Metaal
  Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden