Datering
Maker Onbekend

Koekbus voor drabbelkoeken van Schaap uit Sneek.

Koekbus. Verbleekte, oranje ondergrond. Op het deksel een afbeelding van de Waterpoort te Sneek en "De echte Friesche Roomboter Drabbelkoeken". Op de wand hetzelfde opschrift en Drabbelkoekbakkerij Schaap Sneek / Hoogend 24 tel. 05150-12306'". Voorts op de wand een afbeelding van het skûtsjesilen.
De koekbus is gemaakt naar een ontwerp van Peter Bax uit Sneek.

Identificatie
Titel
Koekbus voor drabbelkoeken van Schaap uit Sneek.
Objectnummer
FSM-2002-429
Objecttype
 • Koektrommels
  Afgedekte houders in verschillende vormen, voornamelijk bestemd voor het bewaren van koekjes. (AAT-Ned)
 • Bussen
  doos van blik, ijzer, koper enz., meest cilindervormig en meer hoog dan breed, geschikt om iets, bv. kruidenierswaren (zoals koffie, thee, suiker, cacao), kolen, melk, verf, in te bewaren of te vervoeren, m.n. doos van blik om verduurzaamde spijzen of dranken in te bewaren. (Van Dale)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000018450
Over
Onderwerpen
 • Drabbelkoeken
 • Waterpoort
  Een waterpoort is een uit één of meer bogen bestaande poort over een rivier, kanaal of haven, aan weerszijden voorzien van torens, dienende om door een valhek of andere middelen de doorvaart te verhinderen.
 • Skûtsjesilen
 • Sneek
Werk
Breedte
cm
Hoogte
17.5 cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Blik
 • Metaal
  Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden