Datering
Maker Onbekend

Koektrommel met afbeeldingen van Sneek.

Koektrommel. Rechthoekig van vorm. Scharnierend deksel met daarop een afbeelding van de Waterpoort te Sneek, gezien vanaf de Singel. Op de zijden voorstellingen van het Sneekermeer, de Martinikerk, rusthuis Thabor en een aantal vrouwen in Fries Kostuum. Aan de binnenzijde van het deksel een afbeelding van het wapen van Sneek en: 'banketbakkerij / J.Y. Deenik / Grootzand 42, Sneek / telefoon 2924'.

Identificatie
Titel
Koektrommel met afbeeldingen van Sneek.
Objectnummer
FSM-1992-259
Objecttype
 • Koektrommels
  Afgedekte houders in verschillende vormen, voornamelijk bestemd voor het bewaren van koekjes. (AAT-Ned)
 • Trommels
  Tamboeren zijn ringvormige of polygonale onderbouwen waarop koepels rusten. (Haslinghuis)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000004468
Over
Onderwerpen
 • Bakkerijen
  Gebouwen of gedeelten van gebouwen waar brood en andere gebakken producten worden bereid. Het kan een ruimte voor de verkoop van gebakken producten omvatten. (AAT-Ned)
 • Sneek
 • Waterpoort
  Een waterpoort is een uit één of meer bogen bestaande poort over een rivier, kanaal of haven, aan weerszijden voorzien van torens, dienende om door een valhek of andere middelen de doorvaart te verhinderen.
 • Poorten
  Poorten zijn de delen van een omheining die toegang geven tot een terrein zoals een klooster, kasteel, hofje, tuin of begraafplaats. De poort is meestal uitgevoerd in steen (gemetseld of natuursteen). De poort vormt een van de grond opgaande opening in een muur(deel) en is boogvormig of horizontaal afgedekt. De poort kan een deur of hek bevatten. (Haslinghuis)
Werk
Breedte
10.0 cm
Hoogte
6.0 cm
Lengte
17.0 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Blik
 • Metaal
  Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden