Datering
Maker Anne Jans Visser

Anne Jans Visser - Schilderij. Zeegezicht met een Deense driemaster.

Schilderij. Olieverf op paneel. Afbeelding van een volgetuigde driemaster, varend onder Deense vlag. Het schip vaart naar de beschouwer toe. Op de achtergrond nog enige andere zeilschepen.
Anne Jans Visser. Geboren Heeg 1 aug. 1841. Overleden Heeg 17 maart 1909. Gehuwd op 16 dec. 1868 met Hinke van der Wal (1843-1917). Bij zijn huwelijk was Anne Jans Visser koopman, later werd hij zeehandelaar genoemd.

Identificatie
Titel
Anne Jans Visser - Schilderij. Zeegezicht met een Deense driemaster.
Objectnummer
FSM-1976-106
Objecttype
 • Schilderijen
  Geschilderde voorstellingen op panelen of opgespannen doek, meestal van draagbaar formaat. Vooral te onderscheiden van 'muurschilderingen' en 'verluchtingen' in manuscripten.Geschilderde voorstellingen op panelen of opgespannen doek, meestal van draagbaar formaat. Vooral te onderscheiden van 'muurschilderingen' en 'verluchtingen' in manuscripten. (AAT-Ned)
 • Zeegezichten
  Schilderij, schildering of paneel dat de zee, al dan niet gestoffeerd met schepen, tot hoofdonderwerp heeft.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000000107
Over
Onderwerpen
 • Driemasters
  Zeilschip met drie masten.
 • Denemarken
Werk
Breedte
40.0 cm
Hoogte
48.0 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Anne Jans Visser
Datering
Materiaal
 • Olieverf
  Een verfstof waarin drogende olie als drager voor het pigment fungeert. (AAT-Ned)
 • Hout
  Hout is een bouwmateriaal, afkomstig van boomstammen en -takken. Naast merg, spint en schors vormt het daarvan het voornaamste bestanddeel. Ten noorden van de Alpen is hout van oudsher het belangrijkste bouwmateriaal. Onderscheiden worden naaldhout van naaldbomen (dennen, grenen, vuren) en loofhout van loofbomen (eiken, beuken enz.). De stammen werden meestal in het groeigebied gekantrecht en per vlot of in een schip over water vervoerd. De houthandel en -nijverheid concentreerden zich in Nederland vooral in Dordrecht, Amsterdam, Deventer en later ook in de Zaanstreek. Voor regionaal gebruik concentreerde de houthandel zich ook in plaatsen als ’s-Hertogenbosch, Schoonhoven en Tiel. (Haslinghuis)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden