Datering
Maker Onbekend

Cliché met afbeelding van een driemaster.

Cliché met afbeelding van een driemaster.
Het cliché is afkomstig uit de drukkerij van B. Weissenbach te Sneek. Afbeeldingen als deze werden veelal gebruikt voor brief- of rekeninghoofden.

Identificatie
Titel
Cliché met afbeelding van een driemaster.
Objectnummer
FSM-1997-232
Objecttype
 • Clichés
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000005801
Over
Onderwerpen
 • Driemasters
  Zeilschip met drie masten.
 • Schepen
  Objecten oorspronkelijk gemaakt om mensen of goederen te vervoeren op of onderwater. (Nomenclature 3.0 for Museum Cataloging)A sailing vessel (by contrast to Steamship) of considerable size and full-rigged, having square sails on all of three or more masts, by contrast with a Barque, which only has fore-and-aft sails on the mizzen. Most large warships of the classic (Nelsonian) period fall within this category.
Werk
Breedte
3.1 cm
Hoogte
2.5 cm
Lengte
4.0 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Onbekend
Datering
Materiaal
 • Lood
  Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Pb en het atoomnummer 82; het metaal is zacht, kneedbaar en vaalgrijs van kleur. Ook te gebruiken voor het metaal wanneer het wordt bewerkt en gevormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, verscheidene voorwerpen en materialen te maken. (Archeological Base Register)
 • Metaal
  Alle leden van een grote groep stoffen die meestal een kenmerkende glans vertonen. Het zijn goede geleiders van elektriciteit en warmte, ze zijn ondoorschijnend, kunnen smelten en zijn meestal pletbaar of kneedbaar. (Project Fotografie)Any of a large group of substances that typically show a characteristic luster, are good conductors of electricity and heat, are opaque, can be fused, and are usually malleable or ductile. (Project Fotografie)Een metaal is een materiaal dat in vaste vorm kristallijn is, ondoorzichtig, smeedbaar, pletbaar en een goede geleider van warmte en stroom. (Conservation Dictionary)
 • Hout
  Hout is een bouwmateriaal, afkomstig van boomstammen en -takken. Naast merg, spint en schors vormt het daarvan het voornaamste bestanddeel. Ten noorden van de Alpen is hout van oudsher het belangrijkste bouwmateriaal. Onderscheiden worden naaldhout van naaldbomen (dennen, grenen, vuren) en loofhout van loofbomen (eiken, beuken enz.). De stammen werden meestal in het groeigebied gekantrecht en per vlot of in een schip over water vervoerd. De houthandel en -nijverheid concentreerden zich in Nederland vooral in Dordrecht, Amsterdam, Deventer en later ook in de Zaanstreek. Voor regionaal gebruik concentreerde de houthandel zich ook in plaatsen als ’s-Hertogenbosch, Schoonhoven en Tiel. (Haslinghuis)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden