Datering
Maker Van Hulst

Tegel met een voorstelling van een schip.

Tegel met een voorstelling van een schip. Decor in blauw. Het scheepje is afgebeeld in een dubbel gebogen achtkant. Op de achtergrond een landschap met aan de linkerzijde een molen. Rechts op de achtergrond is aan de horizon nog net een zeilschip te zien. In de hoeken is een hoekmotief aangebracht: kwartrozet.
Literatuur: - Jan Pluis, De Nederlandse Tegel. Decors en benamingen, (Leiden 1997).

Identificatie
Titel
Tegel met een voorstelling van een schip.
Objectnummer
FSM-2005-009
Objecttype
 • Schepentegels
 • Tegels
  Gebakken plak klei, al dan niet geglazuurd. Op de tegel kan een voorstelling of een tekst ingebakken zijn. Ook een reliëf kan de tegel sieren.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000020117
Over
Onderwerpen
 • Schepen
  Objecten oorspronkelijk gemaakt om mensen of goederen te vervoeren op of onderwater. (Nomenclature 3.0 for Museum Cataloging)A sailing vessel (by contrast to Steamship) of considerable size and full-rigged, having square sails on all of three or more masts, by contrast with a Barque, which only has fore-and-aft sails on the mizzen. Most large warships of the classic (Nelsonian) period fall within this category.
Werk
Breedte
13.0 cm
Hoogte
13.0 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
 1. Van Hulst
Datering
Materiaal
 • Aardewerk
  Aardewerk is een breekbaar, bij lage temperatuur gebakken (600-900°C), poreus ceramiek dat allerlei kleur kan hebben, met of zonder glazuur.
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA

Trefwoorden