Datering

Bewijs van toegang Afsluitdijk

Het bewijs van toegang moet u naar mijn inschatting zien, zoals men kortgeleden in de gelegenheid was om de nieuwe Coentunnel te bewonderen, nog voordat deze geopend was. Onze familie komt van oorsprong uit Friesland, omgeving Sneek. Mijn oud-oom Johannes Agricola, was gedurende de mobilisatie 1914-1918 gelegerd in Bussum. Daarna teruggekomen in Friesland, had hij de kennelijke wetenschap, dat je in het westen van het land moest zijn wilde je verder in het leven komen. Hij trok na zijn huwelijk naar Haarlem-Spaarndam en begon daar een aannemerij. Hij bouwde diverse huizen in genoemde plaatsen. Op enig moment had hij ook een motorfiets. Hij stond in de familie bekend als een man die alles deed wat hij wilde, en nergens bang voor was. Op enig moment is hij om de familie in Friesland te imponeren op de motorfiets de afsluitdijk over gereden met dus de toestemming van de Dienst der Zuiderzeewerken.

Bewijs van toegang tot de werken te Afsluitdijk per motorrijwiel voor de heer J. Agricola op 18 oktober 1932

Identificatie
Titel
Bewijs van toegang Afsluitdijk
Objectnummer
024832
Objectcategorie
Grafiek
Objecttype
 • document
  Producten van de methodische verzameling of de verwerking van documenten en gegevens die worden gebruikt om het publiek te informeren (professionals of het grote publiek).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-92437
Over
Onderwerpen
 • document
  Producten van de methodische verzameling of de verwerking van documenten en gegevens die worden gebruikt om het publiek te informeren (professionals of het grote publiek).
Werk
Breedte
12.5 cm
Hoogte
9.5 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)Refers generally to all types of thin matted or felted sheets or webs of fiber formed and dried on a fine screen from a pulpy water suspension. The fibers may be animal, such as hair, silk or wool, or mineral, such as asbestos, or synthetic. However most paper is made from cellulosic plant fiber, such as from wood pulp, grass, cotton, linen, and straw.
Techniek
 • boekdruk
  Wordt gebruikt voor het procedé van reliëfdruk in de context van het drukken van boeken en andere teksten. (AAT-Ned)
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking 27 augustus 2014
Licentie
BY-SA
Locaties
 • onbekend
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch