Datering

Eerepenning aan Roelof Kuiper. Tot erkentenis voor de edelmoedige redding der Drenkelingen, bij het instorten van een Brug; den 15. Junij 1815.

Huldeblijk, uitgegeven in Enkhuizen in 1815.

Huldeblijk, uitgegeven in Enkhuizen in 1815. Tekst binnen eenvoudige sierrand. De naam; Roelof Kuiper en de ondertekening door twee personen midden onder is met de hand toegevoegd in bruine inkt. De huldeblijk is ondertekend door H. Weyland en [onleesbaar]. Volgens de tekst is een 'eermunt tot een duurzaam blijk' vervaardigd uit de ingezamelde bijdragen der burgers.

Identificatie
Titel
Eerepenning aan Roelof Kuiper. Tot erkentenis voor de edelmoedige redding der Drenkelingen, bij het instorten van een Brug; den 15. Junij 1815.
Objectnummer
001851
Objectcategorie
Grafiek
Objecttype
 • tekening
  Tweedimensionaal beeldend werk, waarbij de voorstelling, voornamelijk in lijnen, direct op de drager is getekend, met potlood, tekenstift, krijt, houtskool, pen, penseel of ander materiaal. (Religieus Erfgoedthesaurus)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-6662
Over
Trefwoorden
 • document
  Producten van de methodische verzameling of de verwerking van documenten en gegevens die worden gebruikt om het publiek te informeren (professionals of het grote publiek).
Werk
Breedte
22.5 cm
Hoogte
18.3 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
 • inkt
  Inkt is een gekleurde vloeistof bestaande uit een pigment of kleurstof verdeeld in een geschikte drager om ermee te kunnen schrijven of drukken. (Conservation Dictionary)
Verwerving en licentie
Verworven
schenking 2 mei 1950
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Enkhuizen
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden