Datering
Vervaardiger Jan Spruytenburgh

Dykgraaf en Hoogheemraetschap der zeeweeringen van den Hondsbossche duynen tot Petten

Dykgraaf en Hoogheemraetschap der zeeweeringen van den Hondsbossche duynen tot Petten

Uitgebreide beschrijving

Titel boven over de gehele breedte van de kaart in een eigen kader.; - Schaale | van | 100 Hondsbosse Roede [= 5,2 cm] rechtsonder in een cartouche.; - Verantwoordelijkheidsvermelding en impressum rechtsonder in het cartouche van de schaalstok. - Noordwesten boven.; - Kompasroos links.; - Boven acht wapens van dijkgraaf, hoogheemraden en secretaris.; - De voorstelling rechtsonder rond het cartouche toont een staande man die een vis ophoudt en het wapen van De Hondsbossche dat door twee engeltjes wordt vastgehouden ; een engel met passer staat bij het cartouche.; - In de Noordzee een aantal vissersschepen en één koopvaardijschip. DYKGRAAF EN HOOGHEEMRAETSCHAP DER ZEEWEERINGEN VAN DEN HONDSBOSSCHE EN DUYNEN TOT PETTEN / Gemeeten en Geteekent Door JAN SPRUYTENBURG, Gezwore Landmr. ; en in 't koper gebragt door HENDRIK DE LETH, tot AMSTERDAM | 1730.; - Schaal [ca. 1:6.000].; - [Uitgegeven door] HENDRIK DE LETH, | tot AMSTERDAM, 1730.; - 1 kaart in 2 bladen gemonteerd : kopergravure, ingekleurd ; 66 x 88 cm.; - Titel in twee regels boven over de gehele breedte van de kaart in een eigen kader.; - Schaale van 100 Hondsbosse Roede [= 5,2 cm] rechtsonder in een cartouche.; - Verantwoordelijkheidsvermelding en impressum rechtsonder in het cartouche van de schaalstok. - Noordwesten boven.; - Kompasroos links.; - Boven acht wapens van dijkgraaf, hoogheemraden en secretaris

Identificatie
Titel
Dykgraaf en Hoogheemraetschap der zeeweeringen van den Hondsbossche duynen tot Petten
Objectnummer
022059
Objectcategorie
Grafiek
Objecttype
 • waterschapskaart
  Landkaart/topografische kaart van een polder of dijkgebied, meestal gemaakt in opdracht van een waterschap, hoogheemraadschap of dijkgraaf.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-7912
Over
Trefwoorden
 • cartografie
  De wetenschap of de kunst van het kaarten maken. (AAT-Ned)
Werk
Breedte
87.0 cm
Hoogte
66.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Jan Spruytenburgh (vervaardiger)
 2. Hendrik de Leth
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
Techniek
 • kopergravure (prent)
  Gravures waarbij de afbeelding is gesneden in een koperen plaat. (AAT-Ned)
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop 10 juni 1994
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Noord-Holland
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch
prentkunstenaar, etser, graveur (prentmaker…

Hendrik de Leth

Amsterdam, – 17 juni 1766
Lees meer
RKD

Trefwoorden