Datering
Maker onbekend

De m.s. 'Kasteel Staverden'

Motorboot voor passagiers m.s. 'Kasteel Staverden' hier te zien toen het schip nog in originele staat was. Afgemeerd langs de kade waarop nog wat kisten staan die waarschijnlijk ook mee moeten.

Identificatie
Titel
De m.s. 'Kasteel Staverden'
Objectnummer
F029659
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • foto
    Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-43657
Over
Onderwerpen
  • Motorvaartuig
    Een vaartuig dat voor de voortstuwing over een verbrandingsmotor kan beschikken, het kan eventueel dus ook met spierkracht of door de wind voortbewogen worden. (debinnenvaart.nl)
  • Passagiersvaartuig
    Vaartuigen die hoofdzakelijk worden gebruikt voor personenvervoer. (AAT)
  • Veerboot
    Een pont is een breed en platboomd, veelal zelfs vlotvormig vaartuig, dekschuit of soortgelijk drijflichaam, van grote vormstabiliteit en met een ruim dekoppervlak, bijv. ingericht en gebruikt als veerpont (om passagiers en voertuigen over een rivier, vaart e.d. te vervoeren). Van de veerpont zijn voor- en achterschip vaak identiek, zodat zonder te keren in beide richtingen gevaren kan worden. In geval van mechanische aandrijving zijn dan meestal aan de beide uiteinden een schroef en roer. In het andere geval werden of worden veerponten d.m.v. zeilen, riemen, boom, ketting of kabel voortbewogen.Schepen die personen, voertuigen of stortgoederen over rivieren, baaien of andere kleine wateren vervoeren, meestal volgens een vast dienstregeling. (aatned.nl)Een veerboot, of veerpont, ook pont of veer genoemd, is een vaartuig dat een verbinding onderhoudt. (Thesaurus landschap)Vaartuig waarmee personen en wagens over rivier of vaart werden over gevaren; deze overzetvaartuigen hadden als regel een schouwachtige gedaante waarbij de heve het mogelijk maakte dat men zonder probleem van het schip op het land kon stappen afrijden. (Verdwenen Schepen (G.J. Schutten, 2004))Veer voor het overzetten van voertuigen en personen. (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
  • Laden en lossen
Vervaardiging
Maker
  1. onbekend (fotograaf)
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Amsterdam
  • Obdam

Trefwoorden