Datering
Vervaardiger onbekend

Aankomst Motorboot Vlieland. Noordzeebad eiland Vlieland.

Aankomst van de motorboot 'Vlieland' aan de steiger. Hier staan de passagiers al te wachten. Het is laagwater. Het schip heeft het steunzeil ingenomen. Hier is het voorzien van een stuurhut. De motorboot 'Vlieland' kwam in 1908 in dienst bij de veerdienst Harlingen-Terschelling-Vlieland. Het deed meestal dienst op Vlieland-Vlieree, waar overgestapt moest worden op de raderstoomboot 'Minister Kraus'. Beide schepen waren eigendom van de reder Bosman, totdat Rederij Doeksen de dienst en de schepen in 1923 overnam. De 'Vlieland' zou daar nog tot 1938 dienst doen. De kapitein was Laurens de Boer.

Identificatie
Titel
Aankomst Motorboot Vlieland. Noordzeebad eiland Vlieland.
Objectnummer
F017696
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • prentbriefkaart
  Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-35871
Over
Trefwoorden
 • veerboot
  Schepen die personen, voertuigen of stortgoederen over rivieren, baaien of andere kleine wateren vervoeren, meestal volgens een vast dienstregeling. (aatned.nl)Een veerboot, of veerpont, ook pont of veer genoemd, is een vaartuig dat een verbinding onderhoudt. (Thesaurus landschap)Vaartuig waarmee personen en wagens over rivier of vaart werden over gevaren; deze overzetvaartuigen hadden als regel een schouwachtige gedaante waarbij de heve het mogelijk maakte dat men zonder probleem van het schip op het land kon stappen afrijden. (Verdwenen Schepen (G.J. Schutten, 2004))Veer voor het overzetten van voertuigen en personen. (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
 • motorvaartuig
  Een vaartuig dat voor de voortstuwing over een verbrandingsmotor kan beschikken, het kan eventueel dus ook met spierkracht of door de wind voortbewogen worden. (debinnenvaart.nl)
 • aanlegplaats
  Aanlegplaats, aanleg, ligplaats: plaats waar voorzieningen om schepen aan af te meren aangebracht zijn. (De Binnenvaart)
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. onbekend
Datering
Verwerving en licentie
Verworven
overdracht
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Vlieland
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden