Datering
Vervaardiger Jan Wolthers

De m.s. 'Burgemeester Keijzer'

Motorboot voor passagiers m.s. 'Burgemeester Keijzer' ex s.s. 'Insula' met passagiers aan boord.

Identificatie
Titel
De m.s. 'Burgemeester Keijzer'
Objectnummer
F002193
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-28222
Over
Trefwoorden
 • motorvaartuig
  Een vaartuig dat voor de voortstuwing over een verbrandingsmotor kan beschikken, het kan eventueel dus ook met spierkracht of door de wind voortbewogen worden. (debinnenvaart.nl)
 • passagiersvaartuig
 • veerboot
  Schepen die personen, voertuigen of stortgoederen over rivieren, baaien of andere kleine wateren vervoeren, meestal volgens een vast dienstregeling. (aatned.nl)Een veerboot, of veerpont, ook pont of veer genoemd, is een vaartuig dat een verbinding onderhoudt. (Thesaurus landschap)Vaartuig waarmee personen en wagens over rivier of vaart werden over gevaren; deze overzetvaartuigen hadden als regel een schouwachtige gedaante waarbij de heve het mogelijk maakte dat men zonder probleem van het schip op het land kon stappen afrijden. (Verdwenen Schepen (G.J. Schutten, 2004))Veer voor het overzetten van voertuigen en personen. (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
 • passagiersvaart
  Het bedrijf van het vervoeren van passagiers per schip.
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Jan Wolthers (fotograaf)
Datering
Verwerving en licentie
Verworven
opdracht 15 april 1961
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Urk

Trefwoorden