Datering
Vervaardiger C.H. van Blom van de Goot

De m.s. 'Prinses Juliana'

Motorboot m.s. 'Prinses Juliana' van het Koninklijk Onderwijsfonds voor de Scheepvaart uit Amsterdam vaart tussen de havenhoofden de haven binnen. Verder nog twee passagiersschepen die afgemeerd liggen. Op de voorgrond een zeiltjalkje.

Identificatie
Titel
De m.s. 'Prinses Juliana'
Objectnummer
F048301
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-58628
Over
Trefwoorden
 • tjalk
  Nederlands, rondgebouwd, gestrekt vrachtschip met volle boegen, vlakke bodem en geringe diepgang. Vaargebied: binnenwateren, beperkte kustvaart.
 • motorvaartuig
  Een vaartuig dat voor de voortstuwing over een verbrandingsmotor kan beschikken, het kan eventueel dus ook met spierkracht of door de wind voortbewogen worden. (debinnenvaart.nl)
 • opleidingsschip
  Vaartuig, dat gebruikt wordt, om pratijklessen, die verbandhouden met het varen, te geven. (debinnenvaart.nl)
 • haven
  Lig- en bergplaats voor vaartuigen. (BRT)
 • aanlegplaats
  Aanlegplaats, aanleg, ligplaats: plaats waar voorzieningen om schepen aan af te meren aangebracht zijn. (De Binnenvaart)
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. C.H. van Blom van de Goot
Datering
Verwerving en licentie
Verworven
schenking
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Terschelling

Trefwoorden