Datering
Maker C.H. van Blom van de Goot

De m.s. 'Prinses Juliana'

Motorboot m.s. 'Prinses Juliana' van het Koninklijk Onderwijsfonds voor de Scheepvaart uit Amsterdam vaart tussen de havenhoofden de haven binnen. Verder nog twee passagiersschepen die afgemeerd liggen. Op de voorgrond een zeiltjalkje.

Identificatie
Titel
De m.s. 'Prinses Juliana'
Objectnummer
F048301
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • foto
    Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-58628
Over
Onderwerpen
  • Tjalk
    Van origine Nederlands rondgebouwd, gestrekt vrachtscheepje met volle boegen, sterk gekromde kimmen, vlakke bodem en geringe diepgang. Bestemd voor het vervoer van goederen door binnenwateren en soms kustvaart. (AAT)Nederlands, rondgebouwd, gestrekt vrachtschip met volle boegen, vlakke bodem en geringe diepgang. Vaargebied: binnenwateren, beperkte kustvaart.
  • Motorvaartuig
    Een vaartuig dat voor de voortstuwing over een verbrandingsmotor kan beschikken, het kan eventueel dus ook met spierkracht of door de wind voortbewogen worden. (debinnenvaart.nl)
  • Opleidingsschip
    Vaartuig, dat gebruikt wordt, om pratijklessen, die verbandhouden met het varen, te geven. (debinnenvaart.nl)
  • Haven
    Lig- en bergplaats voor vaartuigen. (BRT)
  • Aanlegplaats
    Aanlegplaats, aanleg, ligplaats: plaats waar voorzieningen om schepen aan af te meren aangebracht zijn. (De Binnenvaart)
Vervaardiging
Maker
  1. C.H. van Blom van de Goot ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Terschelling
  • Leiden

Trefwoorden