Datering
Maker onbekend

SCHEVENINGEN. Kanaal met Witte Brug. Tjalk

Een tjalk met drogend wasgoed en daarachter een Hagenaartje in het kanaal bij de Witte Brug. Over de brug rijdt een tram.

Identificatie
Titel
SCHEVENINGEN. Kanaal met Witte Brug. Tjalk
Objectnummer
F023516
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • prentbriefkaart
  Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-40885
Over
Onderwerpen
 • Tjalk
  Van origine Nederlands rondgebouwd, gestrekt vrachtscheepje met volle boegen, sterk gekromde kimmen, vlakke bodem en geringe diepgang. Bestemd voor het vervoer van goederen door binnenwateren en soms kustvaart. (AAT)Nederlands, rondgebouwd, gestrekt vrachtschip met volle boegen, vlakke bodem en geringe diepgang. Vaargebied: binnenwateren, beperkte kustvaart.
 • Wasdag
  Vaste dag in de week waarop men de was pleegt te doen.
 • Hagenaar (vaartuig)
  Nederlandse binnenvaartuigen zonder kiel of steven, praktisch zonder opbouw zodat het ongeladen onder bruggen doorkon, in het bijzonder de Wagenbrug in Den Haag, vandaar de naam. (aatned.nl)
 • Tram
  De tram is een vervoermiddel dat geleid wordt met rails, net als de trein en de metro. In tegenstelling tot het spoorverkeer zijn de rails echter vaak op de openbare weg aangebracht, waarmee de tram tussen het andere verkeer rijdt. Daarom worden trams met richtingaanwijzers en remlichten uitgerust. Tegenwoordig rijden trams meestal in steden. De meeste interlokale trams zijn in de loop der tijd vervangen door busdiensten. Het voertuig wordt tegenwoordig meestal aangedreven door een elektromotor die de elektrische stroom betrekken van een bovenleiding, net als bij een elektrisch aangedreven trein.
Vervaardiging
Maker
 1. onbekend ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Bergen (Noordholland)
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden