Datering
Maker onbekend

Tjalk met hooi en schippers met vrouwen

Een zwaar geladen tjalk met hooi afgemeerd ergens in een vaart. De schipper met bemanning en de vrouw zijn in werkdracht. Men is aan het rusten, de boomhaak steekt nog in het water.

Identificatie
Titel
Tjalk met hooi en schippers met vrouwen
Objectnummer
F039308
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • foto
  Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-50836
Over
Onderwerpen
 • tjalk
  Nederlands, rondgebouwd, gestrekt vrachtschip met volle boegen, vlakke bodem en geringe diepgang. Vaargebied: binnenwateren, beperkte kustvaart.Van origine Nederlands rondgebouwd, gestrekt vrachtscheepje met volle boegen, sterk gekromde kimmen, vlakke bodem en geringe diepgang. Bestemd voor het vervoer van goederen door binnenwateren en soms kustvaart. (AAT)
 • hooivaart
  Vervoer van grote balen hooi via binnenwateren.
 • schipper
  Gezagvoerders van schepen. (MARDOC)
 • werkkleding
  Kleding die tijdens het dagelijkse werk over het habijt werd gedragen ter bescherming tegen vuil. (Religieus Erfgoedthesaurus)
Vervaardiging
Maker
 1. onbekend ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking
Licentie
BY-SA
Locaties
 • West Kirby

Trefwoorden