Datering
Maker onbekend

Opgegraven historische en praehistoriche voorwerpen in de Wieringermeer

Een tafel vol objecten gevonden na de drooglegging van de Wieringermeerpolder.

Identificatie
Titel
Opgegraven historische en praehistoriche voorwerpen in de Wieringermeer
Objectnummer
F022353
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
 • prentbriefkaart
  Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-39808
Over
Onderwerpen
 • Archeologie
  Paleologie is oudheidkunde.De bestudering van menselijke geschiedenis door middel van de overblijfselen van materiële cultuur, de omgeving en van dierlijke resten.Wetenschap die zich ten doel stelt om door middel van studie van de materiële nalatenschap inzicht te verwerven in alle facetten van menselijke samenlevingen in het verleden.Paleologie is oudheidkunde.
 • Serviesgoed
  Groepen van bij elkaar passende stellen tafelgerei om een maaltijd te serveren voor een aantal aanzittenden. (AAT-Ned)Serviesgoed is de verzamelnaam voor alle eetgerei (uitgezonderd het couvert) dat van porselein, aardewerk of een ander materiaal is gemaakt, zoals borden en bekers. Met name in het verleden werd serviesgoed ook wel gemaakt van bijvoorbeeld hout, metaal, glas of steen.
 • Kruik
  HVorm van Michelsberg-aardewerk, waarbij de bodem vlak is en de aanwezigheid van hengsels het meest karakteristiek is. (ABR)
 • Kom
  Een kom is stuk keuken- en tafelservies waar uiteenlopende dingen in worden opgediend of uit gegeten, zoals soep, muesli, pap, salade of rijst. Er zijn veel verschillende soorten en maten kommen, maar ze hebben altijd een opstaande rand, verder dan een soepbord, zodat ze geschikt zijn om vloeistoffen in te doen. Meestal zijn kommen van aardewerk, glas, porselein of plastic gemaakt.(Wikipedia)
Vervaardiging
Maker
 1. onbekend ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Wieringermeerpolder
 • Leiden

Trefwoorden