Datering
Maker onbekend

Hotel v.d Werff-Schiermonnikoog. Interieur

Interieur met houten betimmering. Vlnr. oa. Rekje met kop en schotels, Staand horloge, Kabinet en kraantjeskannen.

Identificatie
Titel
Hotel v.d Werff-Schiermonnikoog. Interieur
Objectnummer
F016888
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • prentbriefkaart
    Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-35110
Over
Onderwerpen
  • Interieur
    Binnenhuis, het inwendige van een gebouw, vooral van een kamer, liefst gezien als gezamenlijk voortbrengsel van bouw- en nijverheidskunst. In noordelijke landen, waar de beslotenheid van het vertrek een eerste eis was, heeft het begrip zich voor de betekenis van het woninginterieur het sterkst ontwikkeld. (Haslinghuis)
  • Hotel
    Aanzienlijk (zie) logement. In Italië alXV hier en daar groots opgezet (Padua). De naam hotel komt sinds XIXm in gebruik voor wat vroeger (zie) herenlogement genoemd werd. Er komt met de groei van het toerisme een bijzonder bouwtype op met een ruime hal, eet- en recreatiezalen, terrassen. (Haslinghuis)Gebouw ten behoeve van de overnachting van reizigers. (BRT)
  • Kast (meubilair)
    Bergplaats, meestal afgesloten met een of meer deuren, losstaand of ingebouwd. (Haslinghuis)Meubelstuk om alle mogelijke zaken in op te bergen. Staat veelal op poten of een voetlijst, heeft een of meer deuren en aan de binnenzijde legplanken, laden of een kledingrek. Kasten in kerken en kloosters kunnen deel uitmaken van de kerk- of klooster-geschiedenis, vanwege functie en gebruik. (Religieus Erfgoedthesaurus)
  • Serviesgoed
    Groepen van bij elkaar passende stellen tafelgerei om een maaltijd te serveren voor een aantal aanzittenden. (AAT-Ned)Serviesgoed is de verzamelnaam voor alle eetgerei (uitgezonderd het couvert) dat van porselein, aardewerk of een ander materiaal is gemaakt, zoals borden en bekers. Met name in het verleden werd serviesgoed ook wel gemaakt van bijvoorbeeld hout, metaal, glas of steen.
Vervaardiging
Maker
  1. onbekend ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
opdracht
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Schiermonnikoog

Trefwoorden