Datering
Maker L. van Gendt

Opgraving Eggesteen

Opgraving van een eggesteen, waarschijnlijk een landscheidingsteken.

Identificatie
Titel
Opgraving Eggesteen
Objectnummer
F048371
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • foto
    Niet bewegende afbeeldingen vervaardigd met van stralingsgevoelige materialen (gevoelig voor licht, elektronenstralen of nucleaire straling), met uitzondering van reproductieve afdrukken van documenten en technische tekeningen. Gebruik daarvoor termen, die bijeengebracht zijn onder 'reprografische kopieën'. Foto's kunnen positief of negatief zijn, ondoorschijnend of transparant (in vaktermen: opzicht of doorzicht).
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-58685
Over
Onderwerpen
  • Steen
    Harde delfstof die niet smeedbaar, niet brandbaar en (vrijwel) niet in water oplosbaar is. Wordt in de bouwkunst gebruikt als houw-, breuk- of veldsteen. (Haslinghuis)
  • Archeologie
    De bestudering van menselijke geschiedenis door middel van de overblijfselen van materiële cultuur, de omgeving en van dierlijke resten.Wetenschap die zich ten doel stelt om door middel van studie van de materiële nalatenschap inzicht te verwerven in alle facetten van menselijke samenlevingen in het verleden.Paleologie is oudheidkunde.
  • Grenspaal
    Grenspalen zijn bewerkte stenen palen met officieel karakter, dienend om een grensscheiding aan te duiden tussen twee gebieden, zoals staten, gewesten, steden, rechtsgebieden, landgoederen, jachtgebieden etc. Grenspalen komen ook in gietijzer en in hout voor. Ze zijn veelal voorzien van aanduidingen in de vorm van wapenschilden, opschriften, nummers, jaartallen etc. (Haslinghuis/Grenspalen in Nederland / T. Brouwer, Zutphen 1978)
Vervaardiging
Maker
  1. L. van Gendt ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Hollum
  • Leiden

Trefwoorden