Datering
Maker onbekend

Schaapskooi en Boerderij op de Veluwe

Vrouw schilt aardappelen naast deels met riet en pannen gedekte schaapskooi. Op de achtergrond een hooiberg in boomrijke omgeving.

Identificatie
Titel
Schaapskooi en Boerderij op de Veluwe
Objectnummer
F017503
Objectcategorie
Fotocollectie
Over
Onderwerpen
  • Schaapskooi
    Schaapskooien zijn vrijstaande of aan de boerderij aangebouwde of ingebouwde stalruimtes die dienst deden als nachtverblijf voor de schaapskudde. Schaapskooien kunnen op het erf van de boerderij staan, maar ook op de hei. (Thesaurus landschap)
  • Hooiberg
    De hooiberg is een hoge, vaste stapel hooi, als wintervoorraad voor het vee geborgen in een stellage van een tot zes palen. Deze wordt beschut door een kap, die langs de paal of palen op en neer bewogen kan worden, afhankelijk van de aanwezige hoeveelheid hooi. (Thesaurus landschap)Hooibergen zijn kapbergen die worden gebruikt voor de opslag van hooi. Doorgaans met één of meerdere roeden waarlangs het dak in verticale richting kan worden verplaatst. De term hooiberg is ook wel een ingeburgerde naam voor kapberg, ongeacht of er hooi in is opgeslagen. (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
  • Boerenerf
    Boerenerven zijn verharde of onverharde erven direct om een boerderij gelegen en bieden ruimte voor activiteiten en opslag die bij de boerderij horen zoals een dorsvloer, stallen, hokken en schuren maar ook tuinen, boomgaarden en geriefhout. (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
Vervaardiging
Maker
  1. onbekend ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
opdracht
Licentie
BY-SA

Trefwoorden