Datering
Maker onbekend

OP DE VELUWE. SPELENDE JEUGD

Twee kinderen in Veluwse klederdracht met poetse spelen met een platte kruiwagen. Rechts en op de achtergrond hooibergen.

Identificatie
Titel
OP DE VELUWE. SPELENDE JEUGD
Objectnummer
F017478
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • prentbriefkaart
    Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-35657
Over
Onderwerpen
  • Kind
    Mensen die zich in de eerste ontwikkelingsfase van het leven bevinden. (AAT)
  • Klederdracht
    Met klederdracht of streekdracht (kortweg: dracht) wordt bedoeld de traditionele kleding die in gemeenschappen gedragen wordt of werd door een groot deel van de bevolking. Deze kleding maakt deel uit van de streekgebonden folklore en de geschiedenis ervan wordt vaak gedocumenteerd in volkenkundige en streekmusea. Klederdrachten worden in sommige streken nog in ere gehouden, in het bijzonder tijdens feestdagen en bijzondere ceremonies zoals oogstdankfeesten, oktoberfeesten, schuttersfeesten, optochten en folkloristische dansvoorstellingen. (Wikipedia)
  • Hoofdbedekking
    Iedere bedekking van het hoofd. (AAT-Ned)
  • Kruiwagen
    Heeft twee rechte of enigszins opgebogen bomen en aan de voorkant één wiel. Onder de bomen zijn twee of vier poten waarop de wagen kan worden neergezet. Meestal met een lage bak.
  • Hooiberg
    De hooiberg is een hoge, vaste stapel hooi, als wintervoorraad voor het vee geborgen in een stellage van een tot zes palen. Deze wordt beschut door een kap, die langs de paal of palen op en neer bewogen kan worden, afhankelijk van de aanwezige hoeveelheid hooi. (Thesaurus landschap)Hooibergen zijn kapbergen die worden gebruikt voor de opslag van hooi. Doorgaans met één of meerdere roeden waarlangs het dak in verticale richting kan worden verplaatst. De term hooiberg is ook wel een ingeburgerde naam voor kapberg, ongeacht of er hooi in is opgeslagen. (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
Vervaardiging
Maker
  1. onbekend ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
opdracht
Licentie
BY-SA
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden