Datering
Maker

Bord

Gedetailleerde beschrijving

Standring, holle wand, vlakke schuine rand met daisies-reliëf. Versiering: paars. (6x) in het plat kinderprent met tekst:"Die Frucht Erhnittern. Zu geicheijenen Samen muss man das bette reden". Merk: drie spreepjes.; (3x) in het plat kinderprent met tekst:"Das jugendüng Bergnügen. hij as Danschen nicht lernt wird gans nicht müien". Merk: drie spreepjes.; (2x) in het plat kinderprent met tekst:"Das Vurgebet. Düer dat Gind dat der huhrt die Breu beim." Merk: drie spreepjes.; (1x) in het plat kinderprent met tekst:" Die blinde Wilhelm. Freunde in der Roth, oehen vile aus ein Loth. Merk: drie spreepjes. Gekramd

Identificatie
Titel
Bord
Objectnummer
009123
Objectcategorie
Keramiek
Objecttype
  • bord (vaatwerk)
    Een bord is een ronde, vlakke vorm, waarvan de hoogte opvallend kleiner is dan de diameter (ongeveer 1:4). De diameter is bepalend voor de specifieke functie. Een bod kan voorzien zijn van standwerk idvv lobben, pootjes of standring. Borden zijn vervaardigd van uiteenlopende materialen, waaronder aardewerk, metaal, glas, hout en bot, en komen voor vanaf ROMV. (ABR)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-16866
Werk
Hoogte
2.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
  1. ()
Datering
Materiaal
  • kleiproduct
  • glazuur
    Dun, meestal glanzend deklaagje. (Toegepaste Kunst Project, RKD)
Techniek
  • Transferdruk
    Proces van het versieren van keramiek met gegraveerde ontwerpen die eerst zijn afgedrukt op papier of ander materiaal met behulp van een speciale keramische inkt en vaak doormiddel van verhitting. Het proces werd rond 1750 in Engeland uitgevonden. Het papier wordt tegen het oppervlak van de keramiek, email of glas gedrukt en het ontwerp wordt zo overgedragen. De werkwijze wordt ook gebruikt voor email en glas. (AAT)
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking 28 februari 1972
Licentie
Alle rechten voorbehouden
Locaties
  • Alkmaar
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen , Wim Zandbergen , Wim Zandbergen , Wim Zandbergen