Datering
Maker

Bord

Genummerd a t/m c:; a: standring, holle wand, vlakkke schuine rand. Versiering: polychroom; in het plat en op rand gestileerde bloem- en bladmotieven.; b: beschrijving, versiering: idem aan a.; c: beschrijving, versiering: idem aan a. Majolica ; polychrome onderglazuur decoratie ; bovenglazuur bruin

Identificatie
Titel
Bord
Objectnummer
004937
Objectcategorie
Keramiek
Objecttype
  • bord (vaatwerk)
    Een bord is een ronde, vlakke vorm, waarvan de hoogte opvallend kleiner is dan de diameter (ongeveer 1:4). De diameter is bepalend voor de specifieke functie. Een bod kan voorzien zijn van standwerk idvv lobben, pootjes of standring. Borden zijn vervaardigd van uiteenlopende materialen, waaronder aardewerk, metaal, glas, hout en bot, en komen voor vanaf ROMV. (ABR)
  • serviesgoed
    Groepen van bij elkaar passende stellen tafelgerei om een maaltijd te serveren voor een aantal aanzittenden. (AAT-Ned)Serviesgoed is de verzamelnaam voor alle eetgerei (uitgezonderd het couvert) dat van porselein, aardewerk of een ander materiaal is gemaakt, zoals borden en bekers. Met name in het verleden werd serviesgoed ook wel gemaakt van bijvoorbeeld hout, metaal, glas of steen.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-16883
Werk
Hoogte
3.5 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
  1. ()
Datering
Materiaal
  • kleiproduct
  • glazuur
    Dun, meestal glanzend deklaagje. (Toegepaste Kunst Project, RKD)
Aankoop & Licentie
Verworven
aankoop 16 augustus 1954
Licentie
Alle rechten voorbehouden
Locaties
  • Leeuwarden
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen

Trefwoorden