Datering
Maker Henri van Daalhoff

Urker vrouw met kind

Portret van Urker vrouw met een kind

Gedetailleerde beschrijving

Portret van Urker vrouw met een kind op de rechter arm, frontaal afgebeeld. Rechtsachter de vrouw is een gevel van een huis zichtbaar waaruit een vlag steekt, links is de toren van een kerk of iets degelijks zichtbaar.; Het schilderij is pasteus geschilderd en zo sterk vergeeld dat de afbeelding nauwelijks waarneembaar is. Aan de onderkant is het paneel beschadigd, het onderliggende hout is zichtbaar.; Versozijde: paneel l.b. briefje met blauwe rand pen 'no 40 Tentoonstelling Urk' Zwarte stift 'R 7', l.b. rode stift 'R-7', m.b. wit (verf?) 'ZZM -1960-6754', op het gehele paneel zwarte verf 'Urk 6 mei 1945 Vrij Nederland H.W. Daalhof'. LIJST: Geen lijst. Titel "Urk 6 mei 1945 Vrij Nederland" staat op de achterzijde.

Identificatie
Titel
Urker vrouw met kind
Objectnummer
006754
Objectcategorie
Schilderkunst
Objecttype
 • schilderij
  Geschilderde voorstellingen op panelen of opgespannen doek, meestal van draagbaar formaat. Vooral te onderscheiden van 'muurschilderingen' en 'verluchtingen' in manuscripten.Geschilderde voorstellingen op panelen of opgespannen doek, meestal van draagbaar formaat. Vooral te onderscheiden van 'muurschilderingen' en 'verluchtingen' in manuscripten. (AAT-Ned)
 • portret
  Voorstellingen van personen; gebruik 'figuren (voorstellingen)' voor voorstellingen van denkbeeldige of mythologische figuren. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-15558
Werk
Breedte
27.0 cm
Hoogte
37.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
 1. Henri van Daalhoff (vervaardiger)
Datering
Materiaal
 • olieverf
  Een verfstof waarin drogende olie als drager voor het pigment fungeert. (AAT-Ned)
 • doek (materiaal)
  Doek is een geweven textielen stof. (Wikipedia)
Aankoop & Licentie
Verworven
aankoop 15 juli 1960
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Urk
 • Amsterdam
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen

, –

Trefwoorden