Datering
Vervaardiger Louis Marie Lante

Jeune Demoiselle de la Nord-hollande.

Klederdrachtprent.

Uitgebreide beschrijving

Klederdrachtprent. Uit de serie 'Cost. de div. Pays.': No. 29. Staande vrouw, hele figuur, schuin van achteren op de linker zij gezien. De vrouw staat op een vlakke ondergrond waarop alleen enkele grassprietjes zijn weergegeven. De vrouw draagt een rok en schort, een gebloemd jak en een kap waarvan de achterstrook tot op de schouders afhangt en waarvan de bol versierd is met motieven in zwart/wit.; Titel: onder voorstelling.; Imp.: in de marge: l.b.: Cost de div. Pays.; r.b.: No. 29.; l.o.: Santé del.; r.o. Gatine scul.t.; Opschriften/merken: versozijde: r.o. etiket met prijs in blauwe inkt: 45,=.

Identificatie
Titel
Jeune Demoiselle de la Nord-hollande.
Objectnummer
008948
Objectcategorie
Grafiek
Objecttype
 • gravure
  Afdruk (diepdruk) van een metalen plaat waarin met een burijn een voorstelling is gestoken. Onder druk verschijnt de ingepoetste inkt in de verdiepte lijnen als een voorstelling op het papier. Een gravure kan zijn ingekleurd nadat deze is gedrukt.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-14488
Over
Trefwoorden
 • klederdracht
Werk
Breedte
16.8 cm
Hoogte
23.6 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Louis Marie Lante (vervaardiger)
 2. Georges Jacques Gatine
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
 • inkt
  Inkt is een gekleurde vloeistof bestaande uit een pigment of kleurstof verdeeld in een geschikte drager om ermee te kunnen schrijven of drukken. (Conservation Dictionary)
 • verf
  Iedere dispersie van een pigment in een oplosmiddel van water, olie of een andere organische stof. (AAT-Ned)
Techniek
 • gegraveerd (drukprocédé)
  Het maken van een inkassing. (Haslinghuis)In een ingekrast oppervlak van een voorwerp zijn lijnen ingekrast of gekerfd. (Conservation Dictionary)
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop 5 februari 1970
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Noord-Holland
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Picturae
aquarellist, tekeningenverzamelaar

Louis Marie Lante

, 1789 – 1825
Lees meer
RKD

Trefwoorden