Datering
Vervaardiger Frères Rouargue

Nord-Hollande

Klederdrachten uit Noord-Holland

Uitgebreide beschrijving

Een afbeelding van een man zittend aan tafel met in de rechter hand een pijp en in de linker een wijnglas. Naast hem staan twee vrouwen in klederdracht, de voorste met juk waaraan een mand en een kan. Op de achtergrond zijn vaag woonhuizen afgebeeld. Titel middenonder; rechts onder de afbeelding het impressum: Imp. F. Chardon ainé, 30, r. Hautefeuille. Paris; linksonder Rouargue freres del. et sc. Uit: Voyage Pittoresque en Hollande et en Belgique par M. Edmond Texier. Illustrations de Mm. Rouargue Frères. Paris, Morizot, Libraire-Éditeur. Uitgegeven in 1857.

Identificatie
Titel
Nord-Hollande
Objectnummer
022636
Objectcategorie
Grafiek
Objecttype
 • gravure
  Afdruk (diepdruk) van een metalen plaat waarin met een burijn een voorstelling is gestoken. Onder druk verschijnt de ingepoetste inkt in de verdiepte lijnen als een voorstelling op het papier. Een gravure kan zijn ingekleurd nadat deze is gedrukt.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-16725
Over
Trefwoorden
 • klederdracht
Werk
Breedte
15.5 cm
Hoogte
25.5 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Vervaardiger
 1. Frères Rouargue (vervaardiger)
 2. F. Chardon (drukker)
Datering
Materiaal
 • papier
  Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. Van Dale)
Techniek
 • staalgravure
  Gravures waarbij de afbeelding is gesneden in een stalen plaat. (AAT-Ned)
Verwerving en licentie
Verworven
aankoop 27 juni 2000
Copyright
BY-SA
Locaties
 • Noord-Holland
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Picturae
kunstenaar

F. Chardon

,
Lees meer
RKD

Trefwoorden