Datering
Maker

Schotel

Deze vorm van decoraties wordt ook wel wu ts'ai genoemd

Gedetailleerde beschrijving

Genummerd a t/m f:; a: standring, holle wand. Versiering: polychroom; voorstellingen in bonte kleuren van drie vrouwen op veranda en van drie vrouwen in tuin.; Merk in bovenglazuur rood: zes tekens. Barst.; b: beschrijving, versiering: idem aan a. Merk in bovenglazuur rood: zes tekens.; c: beschrijving, versiering: idem aan a. Merk in bovenglazuur rood: zes tekens (uitgeveegd). d: beschrijving, versiering: idem aan a. Merk in bovenglazuur rood: zes tekens omlijnd.; e: beschrijving, versiering: idem aan a. Merk in bovenglazuur rood: zes tekens. Ongeglazuurd. f: beschrijving, versiering: idem aan a. Merk in bovenglazuur rood: zes tekens..Bovenglazuur polychrome decoratie

Identificatie
Titel
Schotel
Objectnummer
002680
Objectcategorie
Keramiek
Objecttype
 • schotel
  Algemene term voor open, ondiepe houder, die soms is voorzien van een deksel. De spiegel is enigszins dieper dan een blad.
 • wandbord
  Bord van aardewerk of tin voorzien van tekst en/of voorstelling, dat als sierobject of als gedenkteken aan de wand hangt.
 • serviesgoed
  Groepen van bij elkaar passende stellen tafelgerei om een maaltijd te serveren voor een aantal aanzittenden. (AAT-Ned)Serviesgoed is de verzamelnaam voor alle eetgerei (uitgezonderd het couvert) dat van porselein, aardewerk of een ander materiaal is gemaakt, zoals borden en bekers. Met name in het verleden werd serviesgoed ook wel gemaakt van bijvoorbeeld hout, metaal, glas of steen.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-13439
Werk
Hoogte
2.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
 1. ()
Datering
Materiaal
 • porselein
  A material comprising white clay, or "kaolin," and a feldspathic rock, that react when fired so the clay serves to hold the shape of the object and the rock fuses into a natural glass. In China, it includes any such ware that is highly fired enough to produce a ringing sound when struck. In Europe, it is limited to hard-fired ceramic that is translucent. (Project Fotografie)Verwijst naar een soort keramiek van vuurbestendige witte klei, of 'kaolien', en een veldspaathoudende steen die tijdens het bakken reageert. De klei zorgt ervoor dat het voorwerp de vorm behoudt, terwijl de steen wordt omgezet in natuurlijk glas. In China verwijst dit naar alle soorten aardewerk die zo hard worden gebakken dat er een rinkelend geluid ontstaat als het kapot wordt geslagen. In Europa verwijst het alleen naar hardgebakken doorschijnende keramiek. (Project Fotografie)Porselein is bij hoge temperatuur gebakken porseleinaarde die gemengd is met gemalen bot, dat als vulstof en vloeimiddel dient. (AAT-Ned). Porselein is verglaasd aardewerk met een fijne textuur; het wordt gebakken bij temperaturen boven de 1260°C. (Conservation Dictionary)
Aankoop & Licentie
Verworven
aankoop 24 oktober 1950
Licentie
BY-SA
Locaties
 • Enkhuizen
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen , Wim Zandbergen , Wim Zandbergen , Wim Zandbergen , Wim Zandbergen

Trefwoorden