Datering
Maker

Visschaal

Open, vaak ondiepe houders, soms met een deksel. Gemaakt van aardewerk, glas, metaal, hout en dergelijke en gebruikt voor verschillende doeleinden, vooral om voedsel in te doen en uit te serveren

Drie poten, met verdikt uiteinde. Vlakke schuine wand, verdikte rand. Eén liggend oor. Versiering: kerfsnee, gemarmerd; in plat in open snijwerk uitgevoerde zesster waaromheen drie in opensnijwerk uitgevoerde zessterren. Om iedere ster een band met horizontale arceringen. Uiteinde wand rand met golvend motief. Verdikt uiteinde van de poten een bloem.

Identificatie
Titel
Visschaal
Objectnummer
000114
Objectcategorie
Keramiek
Objecttype
  • serviesgoed
    Groepen van bij elkaar passende stellen tafelgerei om een maaltijd te serveren voor een aantal aanzittenden. (AAT-Ned)Serviesgoed is de verzamelnaam voor alle eetgerei (uitgezonderd het couvert) dat van porselein, aardewerk of een ander materiaal is gemaakt, zoals borden en bekers. Met name in het verleden werd serviesgoed ook wel gemaakt van bijvoorbeeld hout, metaal, glas of steen.
  • schaal (houder)
    Algemene term voor wijde ondiepe kom. De spiegel is dieper dan bij de schaal of schotel. (Religieus Erfgoedthesaurus)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-10134
Werk
Breedte
33.0 cm
Hoogte
7.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
  1. ()
  2. ()
Datering
Materiaal
  • kleiproduct
Techniek
  • Verglaasd
    Iets door verhitten en smelten in glas of een glasachtige substantie doen veranderen. De term wordt met name gebruikt voor het veroorzaken van dichte kristallisatie, zoals bij keramiek, die wordt verkregen door een substantie heet te bakken, zodat deze niet meer poreus is. (AAT-Ned)
Aankoop & Licentie
Verworven
aankoop 4 februari 1949
Licentie
Alle rechten voorbehouden
Locaties
  • Workum
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen

Trefwoorden